وظایف دکتر روانشناس برای ترک الکل

وظایف دکتر روانشناس برای ترک الکل

بسیاری از افرادی که قصد ترک الکل دارند، نمی‌دانند چه فرایندی را باید برای درمان طی کنند. آن‌ها با سردرگمی می‌پرسند:”برای ترک الکل به چه دکتری مراجعه کنیم؟” در این مطلب قصد داریم تا بهترین دکتر ترک اعتیاد را که برای درمان اعتیاد الکل نیاز دارید، به شما معرفی کرده و سپس بطور خاص به وظایف دکتر روانشناس برای ترک الکل بپردازیم. اگر قصد درمان اعتیادتان را دارید، جای درستی آمده‌اید! کافیست برای یادگیری بیشتر به خواندن ادامه دهید و در انتها نظرات و سوالات خود را با ما در میان بگذارید.

 

برای ترک الکل به چه دکتری مراجعه کنیم؟

برای مشاوره با بهترین دکتر ترک الکل در تهران با شماره (88064379) تماس حاصل فرمایید.

 

برای ترک الکل به چه دکتری مراجعه کنیم؟

بطور کلی برای انجام فرایند ترک الکل در یک مرکز ترک الکل در تهران مانند ونک کلینیک، نیاز به تیم پزشکی زیر می‌باشد:

  1. پزشک ترک اعتیاد

برای مشاوره اولیه و ارزیابی سلامت کلی و اثرات الکل بر بدن، به پزشک عمومی باید مراجعه کنید.

  1. متخصص اعتیاد

مراجعه به متخصص اعتیاد به الکل نیز بسیار مفید است. این افراد دارای تجربه کافی در زمینه کمک به افراد برای ترک الکل و بهبود کیفیت زندگی آن‌ها هستند. پزشک ترک اعتیاد و متخصصین اعتیاد با ارائه سم زدایی و روش های نوین نظیر ترک الکل با کاشت ایمپلنت دی سولفیرام، شما را در فرایند ترک الکل تضمینی یاری می‌کنند.

  1. دکتر روان‌شناس برای ترک الکل یا روان‌پزشک

بعد از انجام سم زدایی و در حین آن، افراد معتاد به الکل تحت نظارت دکتر روان‌شناس برای ترک الکل و در صورت نیاز  روان‌پزشک ترک الکل قرار می‌گیرند. این متخصصین می‌توانند با شناخت علت اعتیاد و مشکلات روحی مرتبط با آن به شما کمک کرده و درمان‌های متناسب با وضعیت‌تان را تعیین کنند.

توجه داشته باشید که این پزشکان باید در کنار هم کار کنند، تا ترک تضمینی الکل صورت گیرد.

چرا به دکتر روانشناس برای ترک الکل نیاز داریم؟

عوارض روانی مصرف الکل بسیار است و الکل می‌تواند اثرات منفی زیادی روی روان افراد بگذارد. بنابراین زمانی که ترک می‌کنید باید به بهبود این اثرات روانی نیز بپردازید تا دچار عود نشوید. به همین دلیل حضور یک دکتر روانشناس برای ترک الکل از ضروریات روند درمان است تا فرد بتواند بصورت قطعی الکل را کنار بگذارد. عوارض مصرف روانی الکل را در زیر بررسی کنیم تا علت مراجعه به روانشناس ترک الکل برایتان واضح تر شود.

 

چرا به دکتر روانشناس برای ترک الکل نیاز داریم؟

عوارض روانی مصرف الکل

زمانیکه مصرف الکل به حدی می‌رسد که وابستگی و اعتیاد به الکل ایجاد شود، عوارض زیر با شدت زیادی بروز می‌کنند:

  • اضطراب و نگرانی
  • افسردگی: مصرف مزمن الکل می‌تواند باعث افسردگی و ناراحتی عاطفی شود.
  • تغییرات خلقی و رفتاری: مصرف الکل ممکن است باعث تغییرات ناگهانی در خلق و خوی فرد شود، مانند تغییر در پاسخ‌های عاطفی، خشونت، یا عدم توانایی در کنترل عصبانیت.
  • اختلالات خواب: مصرف الکل ممکن است باعث مشکلات خواب شود، مانند بیداری شبانه، کاهش کیفیت خواب یا مشکلاتی در الگوی خواب.
  • اختلال حافظه و تمرکز: مصرف مزمن الکل می‌تواند باعث مشکلات در حافظه و تمرکز شود و توانایی فرد را برای انجام وظایف روزمره کاهش دهد.
  • وسواس و توهم: در بعضی افراد، مصرف الکل ممکن است باعث ایجاد وسواس‌ و توهم‌های ذهنی شود.
  • رفتار خطرناک: مصرف الکل می‌تواند توانایی ارزیابی خطر را کاهش دهد و باعث رفتارهای خطرناک و پرخطر شود.
  • تغییرات شخصیت: مصرف مزمن الکل ممکن است باعث تغییر در شخصیت فرد شود و فرد خود و وقایع را بصورت واقع‌گرایانه مشاهده نکند.

زمانی که تصمیم می‌گیرید زندگی بدون الکل، سالم و طبیعی را تجربه کنید، حتما باید برای درمان اختلالات مذکور قدم بردارید و این تنها از عهده دکتر روانشناس برای ترک الکل برمی‌آید. البته گاهی حضور روانپزشک ترک اعتیاد نیز ضروری است.

اما باید بدانید که تنها عوارض اعتیاد به الکل نیست که حضور روانشناس ترک الکل را بسیار مهم و کاربردی می‌کند، بلکه در طول سم زدایی ترک الکل و بعد از آن نیز باید عوارض ترک الکل را کنترل و مدیریت کرد تا درمان بصورت ایمن و راحت تر طی شود و فرد دوباره به مصرف الکل برنگردد. علائم ترک الکل زیر موجب می‌شوند تا شما به یک دکتر روانشناس برای ترک الکل نیاز داشته باشید:

عوارض ترک الکل روانی

بطور کلی در فرایند ترک الکل، به دلیل بروز علائم ترک بسیار ناخوشایند و در برخی موارد تهدیدکننده زندگی، باید از متخصصین اعتیاد بهره گرفت تا فرایند سم زدایی و درمان اعتیاد بصورت ایمن طی شود. برخی از علائم کشنده ترک الکل عبارتند از: تشنج و توهم که در صورت کنترل نکردن، منجر به مرگ فرد خواهند شد. کنترل علائم ترک جسمی از وظایف پزشک ترک اعتیاد و کنترل علائم ترک روانی بر عهده دکتر روانشناس برای ترک الکل و همچنین روانپزشک ترک الکل است. این علائم عبارتند از:

 

علائم ترک الکل روانی

به منظور بهبود علائم ترک روانی، با دکتر روانشناس برای ترک الکل تماس(88037326) بگیرید

 

  • افسردگی شدید و ناراحتی عاطفی که ممکن است در اثر توقف یا کاهش مصرف الکل ایجاد شود.
  • اضطراب: افزایش نگرانی‌ها، ترس‌ها و اضطراب‌های مختلف که از ناپایداری هورمون‌ها در اثر ترک الکل ناشی می‌شوند.
  • خواب‌آلودگی: مشکلات خواب مانند بیداری شبانه یا خواب طولانی‌تر به همراه رویای زیاد.
  • اختلال در تمرکز و توجه: دشواری‌ در تمرکز و توجه به وظایف روزمره.
  • نارسایی حافظه: مشکلات حافظه (به خصوص حافظه کوتاه‌مدت.)
  • تغییرات خلقی و رفتاری: تغییرات ناگهانی در رفتار، وضعیت خلقی، و پاسخ‌های عاطفی
  • اختلالات خواب: ممکن است خواب زیادی داشته باشید یا به شدت بیدار باشید
  • توهم و وسواس: دچار توهم‌ها یا وسواس‌های ذهنی می‌شوید.
  • خطر خودکشی: افرادی که به الکلیسم مبتلا هستند، ممکن است در معرض خطر خودکشی قرار بگیرند، به‌ویژه در مواقعی که ترک الکل با افسردگی شدید همراه باشد

برای جلوگیری از بروز خطرات جسمی و روانی تهدیدکننده زندگی، توصیه متخصصین بهترین کلینیک ترک الکل در تهران، یعنی ونک کلینیک، این است که از تیم پزشکی اعم از دکتر روانشناس برای ترک الکل و پزشک و روانپزشک ترک اعتیاد، کمک حرفه‌ای دریافت کنید.

وظایف دکتر روانشناس برای ترک الکل چیست؟

وظایف روانشناس ترک الکل عبارت است از:

 

وظایف دکتر روانشناس برای ترک الکل

 

  • ارزیابی و تشخیص: اولین اقدام دکتر روانشناس برای ترک الکل، ارزیابی فردی است که به ترک الکل علاقه دارد یا به آن وابسته است. این ارزیابی شامل بررسی میزان مصرف الکل، علل و محرک‌های مصرف، وضعیت فیزیکی و روانی کلی او، تاریخچه خانوادگی و اجتماعی و ارزیابی سطح اعتیاد و نوع برنامه درمانی که فرد باید دریافت کند، می‌باشد.
  • برنامه‌ریزی درمانی: بر اساس اطلاعات به‌دست‌آمده از ارزیابی، روانشناس ترک الکل برنامه‌ریزی درمانی منحصر به هر فرد را تدوین می‌کند. این برنامه ممکن است شامل درمان‌های روانشناختی، مشاوره فردی یا خانوادگی و همچنین برخی تمرین‌ها و مهارت‌های مقابله با واکنش‌های اعتیادی باشد.
  • پشتیبانی روانشناختی: در طول فرآیند ترک الکل، افراد ممکن است با چالش‌های روانی و احساسات ناگوار مواجه شوند. دکتر روانشناس برای ترک الکل با ارائه پشتیبانی روانشناختی و همراهی فرد در طول مسیر درمان، می‌تواند به افزایش احتمال موفقیت فرآیند ترک کمک کند.
  • مدیریت استرس و اضطراب: ترک الکل ممکن است با استرس و اضطراب همراه باشد. روانشناس می‌تواند به فرد کمک کند تا مهارت‌های مدیریت استرس و اضطراب را یاد بگیرد و از این طریق باعث کاهش خطر عود به مصرف الکل ناخواسته شود.
  • ایجاد انگیزه: دکتر روانشناس برای ترک الکل می‌تواند با بهره‌گیری از روش‌های مختلف، انگیزه و اراده فرد را برای ادامه فرآیند ترک الکل افزایش دهد و به ایجاد انگیزه برای تغییر و بهبود کمک کند.
  • ترکیب درمان‌ها: در برخی موارد، ترک الکل نیاز به ترکیب درمان‌های مختلف دارد. روانشناس می‌تواند با سایر متخصصین مانند پزشکان و مشاوران اجتماعی همکاری کند تا برنامه جامع‌تری برای ترک الکل تنظیم کنند.

 

 

در این مطلب به ضرورت حضور دکتر روانشناس برای ترک الکل و وظایف او پرداختیم. حالا می‌دانیم که با توجه عوارض اعتیاد به الکل روانی و همچنین علائم ترک الکل در طول سم زدایی و بعد از آن، حضور روانشناس ترک الکل بسیار ضروری است. اگر می‌خواهید اعتیاد به الکل را به روش اصولی درمان کنید، لازم است تا به کلینیک ترک الکل تهران مراجعه نمایید. در این راستا بهترین مرکز ترک الکل در تهران یعنی ونک کلینیک با بهره گیری از روش های نوین اعتیاد مانند کاشت ایمپلنت دی سولفیرام ، ارائه خدمات هتلینگ و رفاهی و همچنین کادر پزشکی متخصص آماده درمان شماست. کافیست همین حالا گوشی را برداشته با ما تماس(88054951) بگیرید و از مشاورین ما کمک بخواهید.

 

فریبا فروزانفر

من فریبا هستم. ارشد مهندسی نساجی از پلی تکنیک دارم، اما از تولید محتوا سر درآوردم و عاشقش شدم! دنیای نوشتن برای من خیلی جذابه، چون میتونم با مباحث جدید آشنا بشم. دو ساله به صورت کاملا تخصصی تو حوزه اعتیاد و روانشناسی فعالیت دارم. پس اگه سوال یا ابهامی در مورد مطالب داری، تو قسمت نظرات برام بنویس یا با ما تماس بگیر تا از طریق مشاوره رایگان تلفنی مشکلت رو حل کنیم🌱

گالری تصاویر ونک کلینیک

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

Select your comment provider from settings.

برای مشاوره رایگان کلیک کنید