بهترین روش ترک متادون (Methadone)

 بهترین روش ترک متادون (Methadone)

متادون می‌تواند از نظر فیزیکی بسیار اعتیادآور باشد، به‌خصوص زمانیکه در دوزهای بالا مصرف شود. متاسفانه در بسیاری از مراکز ترک اعتیاد، برای تسکین درد خماری از متادون استفاده می‌شود که این نتیجه‌ای جز مبادله اعتیاد از یک ماده به ماده دیگر ندارد. در صورت مصرف مکرر، تحمل متادون به سرعت ایجاد می‌شود و این بدان معناست که فرد برای دستیابی به اثرات مشابه نیازمند متادون بیشتری است. زمانیکه بدن برای عملکرد طبیعی به متادون متکی باشد، وابستگی به متادون ایجاد خواهد شد و در اینجا اگر فرد به ترک یکدفعه متادون بپردازد، علائم ترک متادون را تجربه خواهد کرد. بروز علائم ترک تنها به این دلیل است که بدن باید دوباره یاد بگیرد تا چگونه بدون متادون عمل کند.

بدن در حالیکه برای بازیابی عملکردهای طبیعی خود تلاش می‌کند، علائم ترک ناراحت کننده رخ می‌دهد و این علائم روند بهبود را دشوار خواهد کرد. به همین دلیل ترک اعتیاد متادون حتما باید در کلینیک ترک متادون صورت گیرد تا علائم ترک کنترل شود.

قطع ناگهانی مصرف متادون، می‌تواند منجر به سندرم ترک با علائم بسیار ناخوشایند شود و خطر عود و بازگشت به مصرف مجدد را افزایش دهد. ایمن‌ترین راه برای ترک مخدر متادون، مراجعه به بهترین مرکز ترک اعتیاد در تهران است. در مرکز ترک متادون ونک کلینیک، تحت نظر بهترین متخصص‌ها، خدمات درمان اعتیاد را دریافت خواهید کرد و دوز دارو با توجه به میزان مصرف شما کاهش خواهد یافت. این کار موجب کاهش علائم ترک اعتیاد به متادون و جلوگیری از عود می‌شود. در این مطلب قصد داریم تا سیر تا پیاز ترک متادون را بررسی کنیم برای کسب اطلاعات بیشتر همراه ما باشید.

ترک متادون

متادون چیست؟ عملکرد آن چگونه است؟

متادون دارویی است که متاسفانه در بسیاری از کلینیک‌های ترک اعتیاد به متادون استفاده می‌شود. در واقع متادون یک شبه مخدر است که تنها اعتیاد را از ماده اصلی به خود تبدیل می‌کند. جالب است بدانید که حتی اگر نحوه مصرف متادون شما، بر طبق برنامه تجویزی باشد، باز هم خطر اعتیاد به آن وجود خواهد داشت! این دارو در اشکال مختلف قرص متادون و شربت متادون و آمپول موجود است. متادون انواع متفاوتی دارد که عبارتند از: متادون 5، متادون 20 و متادون 40 .

اگر برایتان سوال پیش آمده است که متادون چگونه عمل می‌کند؟ باید بگوییم که متادون با تغییر نحوه واکنش مغز و سیستم عصبی به درد عمل می‌کند و این یکی از عوارض متادون بر مغز است. این دارو علائم دردناک ترک مواد افیونی را کاهش می‌دهد و اثرات سرخوشی داروهای مخدر مانند هروئین، مورفین و کدئین و همچنین مواد افیونی نیمه مصنوعی مانند اکسی کدون و هیدروکودون را مسدود می‌کند. اما چون خودش یک شبه مخدر است، اثرات اعتیادآور ایجاد می‌شود و شما مجبور خواهید بود، حالا به ترک متادون بپردازید. 

آیا متادون اعتیاد آور است؟

اگرچه متادون کاربردهای درمانی متعددی دارد، اما استفاده از متادون می‌تواند منجر به اعتیاد شود. بنا به آمار متادون موجب مرگ بسیاری از افرادی که دچار اعتیاد به آن بوده‌اند، شده است. متاسفانه مخدر متادون پتانسیل سوء مصرف قابل توجهی دارد و می‌تواند وابستگی فیزیولوژیکی در مصرف کنندگان ایجاد کند. افرادی که از متادون سوء استفاده می‌کنند یا حتی آن را طبق تجویز مصرف می‌کنند، ممکن است به آن وابسته شوند و هنگامی که مصرف آن را متوقف کنند، علائم ترک را تجربه خواهند کرد. به همین دلیل بهترین کلینیک ترک اعتیاد در تهران، یعنی ونک کلینیک از متادون برای درمان اعتیاد استفاده نمی‌کند. 

آیا متادون اعتیاداور است؟

علائم اعتیاد به متادون چیست؟

اگر می‌خواهید ببینید که عزیزانتان اعتیاد به متادون پیدا کرده‌اند یا خیر؟ باید یک سری علائم را در آن‌ها جستجو کنید تا در صورت تایید اعتیاد، برای ترک متادون اقدام کرده و به یک مرکز شبانه روزی ترک اعتیاد به متادون مراجعه کنید. البته تشخیص اعتیاد به متادون دشوار است، زیرا دارای نیمه عمر طولانی است. علائم اعتیاد به متادون عبارتند از: 

  • عرق کردن
  • یبوست
  • اختلال خواب
  • تهوع
  • ضعف
  • مشکلات بینایی
  • مشکلات گوارشی
  • گرگرفتگی
  • مشکلات ادراری
  • مشکلات تمرکز
  • یبوست سرد و مرطوب

قطع مصرف متادون منجر به بروز یک سری علائم ترک خواهد شد که آشنایی با آن‌ها می‌تواند به شما کمک کند تا پیش بینی کنید که چه چیزی در فرایند ترک ممکن است و از سردرگمی در آغاز مسیر فرایند ترک متادون بیرون بیایید و با گامی محکم به کلینیک تخصصی ترک اعتیاد ونک مراجعه کنید.

علائم اعتیاد به متادون

علائم ترک متادون چیست؟

روند ترک متادون، برای افراد، متفاوت است. علائم و مدت زمان ترک متادون، بسته به شدت و طول مدت اعتیاد فرد متفاوت خواهد بود. شیمی بدن و تحمل بیمار نیز بر علائم وی و مدت زمان طول کشیدن روند ترک تأثیر می‌گذارد.

علائم خماری متادون، مشابه علائم سایر مواد افیونی مانند هروئین و مورفین است. علائم ترک متادون معمولاً شبیه بیماری آنفولانزا هستند.

عوارض ترک قرص متادون عبارتند از:

  • لرز
  • تب
  • اضطراب
  • درد و درد عضلانی
  • حالت تهوع
  • استفراغ
  • تعریق
  • ضربان قلب تند
  • گرفتگی معده
  • تحریک پذیری
  • پارانویا
  • اسهال
  • هوس و میل به متادون
  • بیخوابی
  • توهمات
  • افسردگی

کسانی که اعتیاد شدیدتر به متادون دارند، احتمالاً علائم ترک جدی‌تری را تجربه خواهند کرد. اگر مصرف کننده به چندین ماده معتاد باشد، روند ترک ممکن است طولانی‌تر و شدیدتر شود. بنابراین حتما باید برای کنترل این علائم و ترک تضمینی متادون به بهترین کلینیک ترک اعتیاد مراجعه کرد.

بیخوابی ترک متادون از علائم شایع ترک این ماده است. برای درمان بی خوابی بعد از ترک متادون می‌توانید به ونک کلینیک مراجعه کنید و از درمان‌های نوروفیدبک و رفتاردرمانی شناختی استفاده کنید. علاوه بر آن انجام یک سری فعالیت‌ها موجب رفع این اختلال خواهد شد، مانند مدیتیشن، قدم زدن در طبیعت، ورزش روزانه و…

علائم ترک متادون چیست؟

 

روش ‌های ترک متادون 

راههای دفع متادون از بدن، می تواند متفاوت باشد. اما خوب است قبل از انتخاب روش موردنظر خود در مورد آن‌ها بدانید. 

  • ترک متادون با قرص ب۲

از عوارض مصرف همزمان قرص b2 و متادون این است که دارو ب2، که به عنوان جایگزینی مناسب برای درمان اعتیاد استفاده می‌شود، می‌تواند باعث وابستگی شدید شود. ترک با B2 می‌تواند علائمی مانند نشئگی را داشته باشد. در ترک اعتیاد با قرص B2  درمان در واقع انجام نمی‌شود، زیرا احتمالا اعتیاد به ب 2 صورت می‌گیرد و تنها شکل اعتیاد عوض می‌شود. 

  • روش ناگهانی قطع مصرف متادون

من به انتخاب خودم از روش ترک ناگهانی متادون استفاده کردم و در ویلایی کیلومترها دورتر از کلینیکی که باید به آن مراجعه می‌کردم،  در حالیکه یک تیشرت صورتی پوشیده بودم بدن لرزان و عرق کرده‌ام را در کاناپه فرو کردم. قبلا معتاد به هروئین بودم و حالا معتاد به متادون هستم و یک عمر خود را گول زدم که اعتیاد به متادون، از اعتیاد به هروئین بهتر است!” 

چیزی که خواندید گفتگویی است از یکی از صدها بیماری که به متخصصان ما مراجعه کرده است. او بعد از سال‌ها متوجه شد که اعتیاد، اعتیاد است! و در هر صورت عوارض جبران ناپذیری بر مسائل اجتماعی، اقتصادی، جسمی و روانی‌ خواهد داشت. 

ترک یکدفعه متادون موجب بروز علائم ترک بسیار شدیدی در فرد خواهد شد. پزشکان متخصص اعتیاد، معمولاً توصیه می‌کنند که دوز مصرفی متادون را کاهش دهید تا روند ترک آن قابل تحمل‌تر شود و امکان عود آن کاهش یابد. 

خب مشخص است ترک ناگهانی متادون احتمال عود را به شدت افزایش می‌دهد، زیرا بسیاری قادر نخواهند بود علائم ترک متادون شدید را تحمل کنند. اما بهترین روش ترک متادون چیست؟

روش های ترک متادون

  • بهترین روش ترک متادون بدون درد

ایمن‌ترین و کارآمدترین روش ترک اعتیاد به متادون، سم زدایی در بهترین مرکز ترک متادون  در تهران است. مصرف‌کنندگان متادون باید همیشه زیر نظر پزشک متخصص، سم زدایی کنند تا اطمینان حاصل شود که بیمار، فرایند سم زدایی بدن از متادون را با کمترین علائم ترک و با آرامش انجام می‌دهد. این کار شانس بهبودی موفقیت آمیز را افزایش خواهد داد.

 

سم زدایی متادون انواع مختلفی دارد: مانند سم زدایی سریع بدن از متادون، سم زدایی فوق سریع و سم زدایی تدریجی. 

در سم زدایی سریع، همانطور که از اسمش مشخص است، دفع سریع متادون از بدن اتفاق می‌افتد. مدت زمان سم زدایی فوق سریع، بسیار سریع‌تر از حالت سریع آن است و بیمار در آن بیهوش می‌شود. اگر می‌خواهید ترک اعتیاد به متادون بدون درد را تجربه کنید، این روش مناسب‌ترین است. 

اگر سوالتان این است که سم زدایی متادون چند روز طول می‌کشد؟ در ونک کلینیک، عمده سم زدایی‌‌ها برای ترک متادون بصورت تدریجی و در طی چند هفته انجام می‌شود. سم زدایی متادون، بصورت تدریجی، شدت علائم ترک را کاهش می‌دهد و معمولاً به جای ترک یکدفعه متادون توصیه می‌شود. 

بهترین روش ترک متادون بدون درد

  • کاشت ایمپلنت نالتروکسان برای ترک همیشگی متادون

ایمپلنت نالتروکسان، ترک تضمینی متادون را در بهترین کلینیک ترک اعتیاد ونک، برای شما به ارمغان می‌آورد. نالتروکسان چه می‌کند؟! این ماده میل و ولع شما را به متادون، کاهش می‌دهد و از این طریق احتمال عود را به چیزی حدود صفر می‌رساند. نالتروکسان در انواع قرص، آمپول و ایمپلنت عرضه می‌شود. در ونک کلینیک، کاشت ایمپلنت نالتروکسان بیشترین کاربرد را دارد. زیرا دردسرهای قرص و آمپول را نخواهد داشت. استفاده از این روش در کنار برنامه درمانی جامع،  ترک قطعی متادون را برایتان به ارمغان می‌آورد.

  • بازتوانی، مرحله‌ای مهم در روش ترک متادون

بعد از سم زدایی، بیمار به جهت بهبودی کامل، در جلسات مشاوره و روش‌های مختلف روان‌درمانی انفرادی و گروهی شرکت خواهد کرد. برگزاری این جلسات به بیمار کمک می‌کند تا به حل ریشه اعتیاد بپردازد و در مواقع رویایی با مشکلات زندگی، برای آرام شدن به سراغ مواد نرود و روش حل مساله به او یاد داده می‌شود.

در حقیقت ایجاد درمان‌های دارویی و غیردارویی، در کنار یکدیگر، بهترین نتیجه را برای ترک متادون خواهد داشت.

مراقبت های لازم بعد از ترک اعتیاد به متادون

سم‌زدایی می‌تواند به بیمار کمک کند تا ترک متادون را با خیال راحت و آسوده کامل کند، اما به مسائل اساسی که منجر به سوءمصرف متادون شده‌اند، کمک چندانی نمی‌کند. به این دلایل، سم زدایی باید با درمان جامع اعتیاد همراه شود که شامل رفتار درمانی و درمان‌های مکمل است. این نوع درمان در مرکز ونک کلینیک انجام می‌شود و ترکیبی از درمان فیزیکی و روانی با هدف تغییر رفتارهای ناسازگار و روش‌های بهتر مقابله با استرس است.

افسردگی بعد از ترک متادون و افزایش وزن بعد از ترک از علائم روانی و فیزیکی پس از درمان اعتیاد به متادون می‌باشند. بنابراین لزوم یک سری مراقبت‌ها از بدن در این دوره زمانی ضروری است. برای رفع افسردگی بعد از ترک متادون باید جلسات روانشناسی فردی یا گروهی به منظور رفع افسردگی و رفع ریشه‌ای مشکل اعتیاد برقرار شود. در ونک کلینیک از ابتدای درمان تا پایان آن متخصصان علوم اعصاب شناختی، روانشناسان و روانپزشکان حضور دارند، زیرا هدف ما، درمان کامل بیمار است. 

روان درمانی ترک متادون

مدت زمان ماندگاری متادون در بدن

عوامل زیادی بر مدت زمان ماندگاری متادون در بدن شما تأثیر می‌گذارد، عواملی مانند سلامت فردی، سن، وزن، متابولیسم، عملکرد کبد و بیماری‌های دیگر. همچنین مدت زمان استفاده از متادون، دفعات استفاده، مقدار دوز و مصرف همزمان هر ماده دیگری، همگی بر سرعت پردازش متادون تأثیر می‌گذارند. اما بطور کلی مدت زمان ماندن متادون در بدن شما از 2 تا 13 روز متفاوت است. 

ترک متادون چند روز طول می کشد؟

ممکن است بین 15 تا 60 ساعت طول بکشد تا متادون از بدن فرد خارج شود. برای برخی از افراد، ممکن است چند روز طول بکشد.

علائم ترک متادون معمولاً 3 تا 6 هفته طول می‌کشد، اما این روند برای کسانی که اعتیاد شدید دارند، ممکن است طولانی‌تر شود.

7 تا 10 روز اول اغلب سخت‌ترین روزهای ترک متادون هستند، اگرچه در برخی موارد، این مدت طولانی‌تر می‌شود. متادون به طور قابل توجهی بیشتر از سایر داروها در بدن باقی می‌ماند. در این مرحله علائم فیزیکی شبیه بیماری آنفولانزا و علائم روانی ناراحت‌کننده مانند اضطراب اغلب ظاهر می‌شوند. در طی چند هفته آینده، علائم ترک محو خواهند شد.

ترک متادون چند روز طول می کشد؟

جدول مدت زمان ترک متادون

مدت زمان ترک متادون در کلینیک  ترک اعتیاد ونک بصورت زیر است:

روزهای 1-2 

علائم ترک معمولاً تا حداقل 30 ساعت پس از آخرین دوز متادون توسط فرد شروع نمی‌شود و بسته به مقدار مصرف ممکن است حتی بیشتر طول بکشد. علائم فیزیکی مانند لرز، تب، ضربان قلب سریع و دردهای عضلانی در این مدت شروع می‌شود.

روزهای 3-8 

در طول هفته آینده یا بیشتر، میل به متادون قوی خواهد بود. کاربران ممکن است با اضطراب، بدن درد و حالت تهوع و بی خوابی و همچنین تحریک پذیری و اضطراب مواجه شوند. علائم فیزیکی شبیه آنفولانزا باقی خواهند ماند. با توجه به مدت زمانی که متادون در بدن باقی می‌ماند، اغلب بین 3 تا 8 روز طول می‌کشد تا علائم به اوج خود برسد. در این مرحله علائم اضافی مانند افسردگی، استفراغ و گرفتگی عضلات ظاهر می‌شوند.

روزهای 9-15

 پس از اوج گرفتن ترک، علائم شروع به فروکش خواهند کرد، اگرچه برخی از آن‌ها مانند تحریک پذیری، اسهال و ناراحتی فیزیکی باقی خواهند ماند. ممکن است مصرف کنندگان همچنان هوس شدید مواد مخدر داشته باشند و افسردگی شروع شود. افسردگی می‌تواند شدید باشد و برخی از بیماران ممکن است در احساس لذت یا ایجاد انگیزه مشکل داشته باشند.

روز 15+ 

علائم ترک متادون مانند سطوح پایین انرژی، اضطراب، مشکلات خواب، و هوس معمولاً برای 2 تا 3 هفته باقی می‌ماند. پس از اتمام فرآیند سم زدایی 3-6 هفته‌ای، بسیاری از مصرف کنندگان سابق متادون علائم ترک پس از حاد یا PAWS را تجربه خواهند کرد. PAWS ممکن است برای چندین ماه و در برخی موارد تا 2 سال ادامه یابد. PAWS می‌تواند شامل تحریک پذیری، اضطراب، افسردگی، ناتوانی در احساس لذت، مشکل در خوابیدن و تمرکز ضعیف باشد.

جدول زمانی ترک متادون

متادون چه عوارضی دارد؟

عوارض مصرف متادون بسیار زیاد است و به دو دسته عوارض کوتاه مدت و عوارض بلند مدت مصرف (اعتیاد) به متادون تقسیم می‌شود. این عوارض عبارتند از:

  • سردرد
  • افزایش وزن
  • دل درد
  • مصرف متادون و خشکی دهان
  • زبان درد
  • گرگرفتگی
  • مشکل در ادرار کردن
  • تغییرات خلق و خوی
  • مشکلات بینایی
  • اختلالات خواب (مشکل در به خواب رفتن یا ماندن در خواب)

برخی از عوارض قرص متادون می‌تواند جدی باشد. اگر هر کدام از علائم زیر را تجربه کردید، فوراً با پزشک خود تماس بگیرید یا به اورژانس زنگ بزنید:

  • احتمال اعتیاد بالا
  • تشنج
  • خارش
  • کهیر
  • عوارض متادون بر چشم خود را بصورت انقباض مردمک ها و تورم چشم ها نشان می‌دهد
  • تورم صورت، دهان، زبان یا گلو
  • گرفتگی صدا
  • مشکل در تنفس یا بلع
  • خواب آلودگی شدید
  • بی قراری، توهم (دیدن چیزهایی یا شنیدن صداهایی که وجود ندارند)، تب، تعریق، گیجی، ضربان قلب سریع، لرز، سفتی یا از دست دادن هماهنگی، حالت تهوع، استفراغ یا اسهال
  • گرفتگی عضلات و درد مفاصل از عوارض متادون بر مفاصل است
  • حالت تهوع، استفراغ، از دست دادن اشتها، ضعف یا سرگیجه
  • ناتوانی در ایجاد یا حفظ نعوظ
  • قاعدگی نامنظم
  • کاهش میل جنسی

همانطور که خواندید تاثیرات متادون بر بدن بسیار زیاد است. متادون ممکن است عوارض جانبی دیگری ایجاد کند. اگر در حین مصرف این دارو مشکل غیرعادی داشتید با پزشک خود تماس بگیرید. با توجه به موارد گفته شده مشخص است احتمال وابستگی و اعتیاد به این دارو وجود دارد. بنابراین باید برای درمان وابستگی به متادون اقدام کنید و بهترین راه آن مراجعه به بهترین کلینیک ترک متادون در تهران است. 

عوارض مصرف متادون

هزینه ترک اعتیاد به متادون در کلینیک خصوصی ترک اعتیاد چقدر است؟

هزینه ترک متادون در کلینیک‌ خصوصی ترک اعتیاد ونک، کاملا بستگی به برنامه درمانی هر فرد و نوع درمان(که شامل درمان بستری و سرپایی است) او دارد. بنابراین از فرد به فرد متفاوت خواهد بود. 

معرفی بهترین مرکز ترک متادون

ونک کلینیک با ارائه روش های ترک متادون اصولی، تیم متخصص ترک اعتیاد و امکانات رفاهی به عنوان بهترین مرکز ترک متادون شناخته شده است. ما در ونک کینیک برآنیم تا شما را بطور کامل درمان کنیم، از این رو در کنار روش‌های سم زدایی، از سایر روش های تکمیلی مانند داروی ترک متادون ، کاشت ایمپلنت نالتروکسان و روان درمانی نیز بهره گرفته می‌شود تا ترک اعتیاد به متادون بطور قطعی حاصل شود. اگر خواهان درمان اعتیاد به متادون بطور اصولی هستید، همین حالا با کلینیک ترک اعتیاد ونک کلینیک تماس(88054951) بگیرید و گام نخست زندگی سالم را بردارید.

 

 

سوالات متداول در مورد متادون

از جمله رایج ترین سوالاتی که در این زمینه مطرح میشود به شرح زیر میباشد:

  • مصرف متادون در شیردهی چه تاثیری دارد؟

میزان مصرف مخدر توسط مادران، در میزان آسیب‌های وارده بر نوزادان موثر است. می‌دانیم که نوزادانی که شیر مادران متادونی را می‌خورند ممکن است بعد از تولد به مدت چندین هفته علائم ترک متادون را از خود بروز دهند. برای اینکه به کودک خود شیر بدهید یا خیر، به دلیل اینکه هر بیمار شرایط متفاوتی دارد، توصیه ما این است با پزشک خود مشورت کنید. 

  • اکسی کدون قوی‌تر است یا متادون؟

متادون از اکسی کدون قوی‌تر است. 

  • ایا مصرف قرص متادون باعث تشنج می شود؟

یکی از عوارض مصرف متادون، تشنج است. که در صورت بروز سریعا باید به اورژانس مراجعه کنید.

  • آیا متادون قند خون را بالا میبرد؟

بطور کلی هیچ تحقیقاتی اثبات نکرده است که مصرف مخدرها می‌تواند موجب کنترل قند خون شود. بسیاری از افراد مخدرها را مصرف می‌کنند تا از این طریق قند خون خود را کاهش دهند، اما باید بدانند که این باوری واهی است.

 

منبع: addictioncenter ، americanaddictioncenters

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

برای مشاوره رایگان کلیک کنید