اعتیاد به هروئین چگونه ایجاد می‌شود؟

اعتیاد به هروئین چگونه ایجاد میشود

هروئین یک نوع ماده مخدر است که با تحریک سیستم عصبی مرکزی، احساسات شادی و آرامش را افزایش می‌دهد. بسیاری از افراد می‌پرسند:« آیا هروئین اعتیاد آور است؟» به دلیل ایجاد همین حس آرامش و سرخوشی افراد معمولا به مصرف مجدد هروئین روی می‌آورند و این در نهایت منجر به اعتیاد به هروئین خواهد شد. اما شدت اعتیادآور بودن هروئین چقدر است؟ آیا راهی برای ترک هروئین وجود دارد؟

متخصصین ونک کلینیک درصدد هستند تا در این مطلب راجع به شدت اعتیادآور بودن هروئین صحبت کنند، اگر شما یا اطرافیانتان هروئین مصرف می‌کنید، این مطلب را بخوانید تا ابهامات‌تان برطرف شود.

اعتیاد به هروئین

چگونه اعتیاد به هروئین ایجاد می شود؟

استفاده مکرر از هروئین باعث ایجاد «تحمل» نسبت به مواد و به وجود آمدن وابستگی فیزیکی و روانی می‌شود. تحمل نسبت به هروئین، به معنای آن است که شما برای احساس راحتی و عادی بودن حالت روحی نیاز به مصرف بیشتر هروئین دارید. اگر با وجود این احوالات، همچنان به مصرف هروئین ادامه دهید، وارد فاز بعدی اعتیاد یعنی وابستگی به هروئین خواهید شد. و زمانیکه در این مرحله هم خود را متوقف نکنید، اعتیاد به هروئین ایجاد می‌شود.

ناگفته نماند که عوارض مصرف هروئین جبران ناپذیر است و این ماده مخدر تاثیرات زیادی بر بدن و ذهن شما دارد و حتی می‌تواند موجب مرگ شود! حال توصر کنید که اعتیاد به هروئین ایجاد شود، مسلما عوارض بیشتری را تجربه خواهید کرد، زیرا بدن و ذهن شما به هروئین عادت کرده و شما بطور مداوم در حال استفاده از هروئین می‌باشید. در اینصورت در معرض خطرات بیشتری قرار می‌گیرید.

تنها راه درمان، ترک هروئین است که به دلیل بروز علائم ترک ناخوشایند، نیازمند کمک پزشکی و مراجعه به بهترین مرکز ترک هروئین برای آن هستید.

اعتیاد به هروئین چگونه ایجاد می شود

آیا یکبار مصرف هروئین باعث اعتیاد می شود؟

اعتیاد به هروئین، معمولاً به صورت تدریجی اتفاق می‌افتد و بر اساس عوامل مختلف متغیر است. اکثر افرادی که مصرف هروئین را تجربه می‌کنند، در دفعه اول حس شادی و آرامش خواهند داشت. اما این به معنای نیست که دچار اعتیاد به هروئین شده‌اند. بسیاری از افراد با تجربه مصرف هروئین و علی رغم حال خوب آن، دچار اعتیاد به هروئین نشده‌اند و توانستند از آن دور بمانند.

با این حال، هروئین از جمله موادی است که به سرعت منجر به اعتیاد می‌شود. مصرف مکرر هروئین باعث ایجاد تحمل به مواد و ایجاد وابستگی فیزیکی و روانی می‌شود. بنابراین، هر چه استفاده از هروئین تکراری‌تر شود، احتمال ایجاد اعتیاد به هروئین بیشتر می‌شود.

شدت اعتیاد آوری هروئین

اختلال مصرف هروئین چیست؟

اختلال مصرف هروئین، در واقع همان اعتیاد به هروئین است و به نوعی از اختلال مرتبط با مصرف مواد گفته می‌شود که شامل الگوهای مصرف هروئین غیرمعمول یا مخرب هستند. افراد مبتلا به این اختلال ممکن است به صورت مداوم یا متناوب هروئین مصرف کنند، با وجود اینکه می‌دانند که مصرف هروئین برایشان مشکلات فراوانی ایجاد می‌کند!

اختلال مصرف هروئین با تاثیرات مخرب بسیاری همراهه است؛ از جمله کاهش عملکرد اجتماعی و شغلی، مشکلات در روابط شخصی، مشکلات قانونی، مشکلات سلامت جسمی و روانی و حتی مرگ ناگهانی بر اثر اوردوز هروئین.

تشخیص این اختلال توسط متخصصین ترک اعتیاد یک مرکز معتبر درمانی مانند ونک کلینیک باید صورت گیرد. در این وضعیت، متخصصین به وسیله بررسی نشانه‌ها و علائم اعتیاد به هروئین، مدت زمان مصرف هروئین، و تائید با استفاده از ابزارهای ارزیابی مناسب مانند DSM-5 (راهنمای تشخیصی و آماری اختلالات روانی، نسخه پنجم) به تشخیص وجود اعتیاد هروئین در شما می‌پردازند.

شدت اعتیاد آوری هروئین چگونه است؟

شدت اعتیادآوری هروئین بسیار بالاست. هروئین یک ماده اعتیادآور قوی است که باعث افزایش سریع تحمل به مواد و ایجاد وابستگی فیزیکی و روانی می‌شود. شدت اعتیاد آوری هروئین توسط عوامل مختلفی تعیین می‌شود از جمله:

  1. دوز مصرف: مصرف دوزهای بالا یا مکرر هروئین باعث افزایش سریع تحمل به مواد و ایجاد اعتیاد به هروئین شدیدتر می‌شود.
  2. طول مدت مصرف: مدت زمانی که فرد هروئین مصرف می‌کند، نیز در شدت اعتیاد تأثیرگذار است. هر چه مدت زمانی که فرد هروئین را مصرف کند، بیشتر باشد، احتمال ایجاد وابستگی و اعتیاد به هروئین بیشتر خواهد شد.
  3. روش مصرف: استفاده از هروئین به صورت تزریقی، سریع تر به سیستم عصبی مرکزی می‌رسد و اعتیاد آوری هروئین را تشدید می‌کند.
  4. عوامل روانشناختی و اجتماعی: عواملی مانند استرس، افسردگی، اضطراب و فشارهای اجتماعی نیز می‌توانند شدت اعتیاد آوری هروئین را افزایش دهند.

بنابراین، شدت اعتیاد آوری هروئین به دلایل مختلف و به صورت فردی متفاوت است، اما در کل می‌توان گفت که هروئین یکی از موادی است که باعث ایجاد اعتیاد شدید و سریع می‌شود.

آیا هروئین اعتیاد آور است

راه درمان اعتیاد به هروئین چیست؟

اگر شما یا عزیزانتان قصد قطع مصرف هروئین دارید، باید بدانید که به دلیل عادت کردن بدن به این ماده مخدر، در طول فرایند ترک هروئین، با یک سری علائم ترک جسمی و روانی مواجه خواهید شد. این علائم بسیار ناخوشایند هستند و اگر بخواهید برای ترک هروئین در خانه اقدام کنید، فقط احتمال عود را بالا می‌برید! زیرا معمولا افراد توان مقاومت در مقابل علائم ترک را نداشته و برای تجربه نکردن آن به مصرف مجدد هروئین می‌پردازند. در این شرایط ممکن است افراد دوز بیشتری مصرف کنند و دچار اوردوز شوند که این می‌تواند مرگ ناگهانی را در پی داشته باشد.

برای جلوگیری از مسائل گفته شده، نیاز به ترک اعتیاد به هروئین زیر نظر کادر پزشکی دارید. در این راستا می‌توانید روی کمک متخصصین بهترین مرکز ترک هروئین حساب باز کنید.

متخصصین مرکز ترک اعتیاد ونک، با بهره گیری از بهترین و جدیدترین روش‌های ترک اعتیاد مانند rtms ، QEEG ، کاشت ایمپلنت نالتروکسان و… درصدد درمان اعتیاد به هروئین شما بر می‌آیند.

مراحل ترک اعتیاد به هروئین ونک کلینیک بطور کلی به شرح زیر است:

  • مشاوره رایگان تلفنی
  • مشاوره بستری
  • ارزیابی روانی بیمار با حضور روانشناس ترک اعتیاد و انجام نقشه مغزی برای بررسی میزان سلامت روان فرد و وجود اختلالات همزمان
  • ارزیابی فیزیکی بیمار با انجام آزمایشات مختلف نظیر تست اعتیاد، تست خون، تست قلب و…
  • تدوین و تنظیم برنامه درمانی منحصربفرد برای هر یک از بیماران، با توجه به ارزیابی‌های انجام شده
  • اجرای فاز اول درمان یعنی سم زدایی، به منظور پاکسازی بدن از هروئین
  • استفاده از داروی ترک هروئین با هدف بهبود علائم ترک ایجاد شده توسط پزشک و روانپزشک ترک اعتیاد
  • کاشت ایمپلنت نالتروکسان با هدف از بین بردن ولع بیماران نسبت به هروئین
  • برگزاری جلسات روان درمانی با حضور روان درنانگر مجرب و استفاده از روش‌هایی مانند CBT برای ترک اعتیاد روانی
  • مراقبت های بعد از ترک هروئین
با توجه به موارد مذکور شما میتوانید خیال خود را از بابت فرایند ترک اعتیاد به هروئین راحت کنید. زیرا متخصصین کلینیک ترک اعتیاد ونک درصدد ترک جسمی و روانی کامل شما هستند.
همچنین ونک کلینیک با امکانات رفاهی مانند اتاق VIP، نت پرسرعت، اتاق مستر با ویویی عالی و فضایی برای کار درمانی و دارا بودن مشاور تغذیه، فرایند درمان اعتیاد به هروئین را آسان تر هم می‌کند.
خواهان ترک اعتیاد به هروئین بدون درد و خماری هستید؟ همین حالا با ما تماس بگیرید و از خدمات درمانی ما برخوردار شوید.
فریبا فروزانفر

من فریبا هستم. ارشد مهندسی نساجی از پلی تکنیک دارم، اما از تولید محتوا سر درآوردم و عاشقش شدم! دنیای نوشتن برای من خیلی جذابه، چون میتونم با مباحث جدید آشنا بشم. دو ساله به صورت کاملا تخصصی تو حوزه اعتیاد و روانشناسی فعالیت دارم. پس اگه سوال یا ابهامی در مورد مطالب داری، تو قسمت نظرات برام بنویس یا با ما تماس بگیر تا از طریق مشاوره رایگان تلفنی مشکلت رو حل کنیم🌱

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

برای مشاوره رایگان کلیک کنید