داروی ترک الکل چیست؟ (معرفی 5 داروی گیاهی و 6 داروی پزشکی برای ترک الکل)

داروی ترک الکل چیست

افراد ممکن است در حین سم زدایی الکل از بدن، دچار علائم ترک خطرناک شوند. برای بهبود علائم ترک الکل متخصصین مرکز ترک اعتیاد ونک از داروی ترک الکل استفاده می‌کنند. داروی ترک الکل، یکی از روش‌های اجرایی در برنامه جامع درمانی ونک کلینیک است که به منظور کاهش عوارض ترک الکل کاربرد دارد. توصیه متخصصین اعتیاد این است که برای درمان اعتیاد به الکل، به دلیل بروز عوارض ترک بسیار خطرناک، به بهترین مرکز ترک الکل در تهران مراجعه کنید. در این مطلب بطور خاص به بررسی روش دارودرمانی خواهیم پرداخت. اگر قصد ترک اعتیاد الکل را دارید، این مطلب برای شماست، بنابراین به خواندن آن ادامه دهید.

داروی ترک الکل

داروی ترک الکل به چه منظوری استفاده می‌شود؟

سم زدایی الکل از بدن در ونک کلینیک، با روش تدریجی انجام می‌شود. این به آن معناست که پاکسازی الکل از بدن به مرور صورت گرفته و دوز الکل مصرفی به تدریج کاهش می‌یابد تا به صفر برسد. به دلیل اینکه بدن به حضور الکل عادت کرده است و همچنین به علت اثرات الکل روی مغز، در طی فرایند سم زدایی، به کاهش دوز الکل واکنش نشان خواهید داد و این به صورت علائم ترک الکل بروز می‌کند. برای بهبود عوارض ترک الکل می‌توان از داروهای ترک الکل استفاده کرد. در حقیقت  داروی ترک الکل به منظور درمان و یا کاهش شدت علائم ترک الکل که در طی سم زدایی الکل از بدن ظهور می‌کنند، استفاده می‌شود. می‌توان از داروهای گیاهی برای ترک الکل و همچنین داروهای پزشکی(و روانپزشکی) برای درمان عوارض مذکور استفاده کرد که به این متد، دارودرمانی گفته می‌شود.

توجه داشته باشید که استفاده از قرص برای ترک الکل، تنها بخشی از برنامه جامع درمانی اعتیاد به الکل است و این رویکرد معمولا همراه با روان درمانی به کار برده می‌شود.

برای ترک الکل چه قرصی بخوریم؟

همانگونه که گفتیم، داروی ترک الکل می‌تواند بصورت پزشکی و صنعتی یا گیاهی و بر اساس طب سنتی باشد. باید توجه داشته باشید که ترک الکل با طب سنتی به تنهایی نمی‌تواند اعتیاد شما را درمان کند. بنابراین حتما باید از داروهای تجویزی توسط پزشک و روانپزشک ترک اعتیاد نیز برخوردار شوید. داروهای ترک الکل عبارتند از:

داروهای ترک الکل

·         داروی ترک الکل (پزشکی)

در صورت لزوم روانپزشک و بهترین دکتر ترک اعتیاد می‌توانند علائم ترک الکل را بهبود ببخشند. داروهایی که معمولا برای ترک الکل استفاده می‌شود، عبارتند از:

1.    داروی ترک الکل آکامپروسات

آکامپروسات به عنوان داروی ترک الکل برای درمان اعتیادهای متوسط تا بسیار شدید کاربرد دارد. اثرات الکل بر مغز ثابت شده است، حال آکامپروسات کاری می‌کند که تغییرات ناشی از مصرف الکل بر مغز اصلاح شود و از این راه به کاهش هوس الکل و بهبود علائم ترک آن کمک خواهد کرد.

عوارض مصرف قرص ترک الکل آکامپروسات می‌تواند شامل اختلال در خواب، اضطراب، افسردگی و اسهال باشد.

2.   داروی ترک الکل نالتروکسان

نالتروکسان به عنوان قرص ترک الکل، امپول و یا کاشت ایمپلنت ترک اعتیاد مورد استفاده قرار می‌گیرد. این دارو یک مسدود کننده گیرنده‌های مواد افیونی است و موجب می‌شود میل به الکل کاهش یابد. از این طریق عود الکل به میزان زیادی کاهش خواهد یافت. معمولا از داروی ترک الکل نالتروکسان به منظور درمان اختلال مصرف الکل متوسط تا شدید استفاده می‌شود.

داوری ترک الکل نالتروکسان

نالتروکسان نیز مانند هر داروی دیگری دارای عوارض است و از اینرو باید طبق تجویز پزشک مصرف شود. در صورت بروز عوارض خطرناک شما باید در مورد مصرف این دارو با پزشک ترک اعتیاد صحبت کنید. عوارض نالتروکسان خوراکی و تزریقی می‌تواند بصورت سردرد، تهوع، استفراغ، اختلالات کبد، بی اشتهایی، بیقراری و افسردگی بروز کند. در مورد تزریق نالتروکسان ممکن است شما دچار واکنش های پوستی در محل تزریق شوید.

کاشت ایمپلنت نالتروکسان از روش‌های نوین ترک اعتیاد است که در مرکز ترک اعتیاد ونک انجام می‌گیرد. برتری این روش نسبت به قرص ترک الکل نالتروکسان یا آمپول آن در این است که دیگر نیاز نیست بصورت روزانه یا ماهانه نالتروکسان مصرف کنید. با کاشت ایمپلنت ترک اعتیاد می‌توانید به مدت 3 تا 6 ماه از مزایای داروی ترک الکل نالتروکسان برخوردار شوید.

3.   داروی ترک الکل دی سولفیرام

دی سولفیرام مسدودکننده گیرنده‌های الکل است و بدین ترتیب از تجزیه الکل توسط کبد جلوگیری می‌کند. در صورت مصرف همزمان دی سلوفیرام و الکل شما عوارض بسیار ناخوشایندی مانند گرگرفتگی، تنفس دشوار، فشار خون پایین، تهوع، تپش قلب و عرق کردن زیاد را تجربه خواهید کرد که همین عوارض از نوشیدن الکل جلوگیری می‌کند. عوارض مصرف همزمان دی سولفیرام و الکل می‌تواند کشنده باشد، بنابراین در صرت مصرف دی سولفیرام فرد باید از مصرف الکل خودداری کند. و در صورت تداخل این دو باهم در اسرع وقت تحت نظارت پزشکی قرار گیرد.

عوارض رایج داروی ترک الکل دی سولفیرام می‌تواند شامل بی حسی، سردرد، اختلالات خواب و جنسی و بثورات پوستی باشد. این دارو به سه شکل قرص، آمپول و ایمپلنت دی سولفیرام در کلینیک ترک اعتیاد ونک استفاده می‌شود.

4. توپیرامات و گاباپنتین

دو داروی دیگر یعنی توپیرامات و گاباپنتین اگر چه برای اختلال مصرف الکل مورد تایید FDA قرار نگرفته‌اند، اما برخی از پزشکان از آن ها به عنوان داروی ترک الکل استفاده می‌کنند.

تویپرامات عمدتا برای درمان تشنج و میگرن کاربرد دارد. تویپرامات مواد شیمیایی مغز را متعادل می‌کند و می‌تواند منجر به بهبود علائم ترک الکل و کاهش شدت هوس و میل به الکل گردد. این دارو نیز مانند هر داروی دیگری می‌تواند دارای عوارض جانبی استفراغ، تهوع، اختلال تمرکز، بی اشتهایی، اختلال خواب، اختلال در حافظه و تاری دید باشد.

گاباپنتین نیز می‌تواند در کاهش میزان نوشیدن موثر باشد و به جلوگیری از عود کمک کند. مصرف این دارو در طول سم زدایی ترک الکل، در کاهش فعالیت های عصبی و استرس شما موثر است و برخی از علائم ترک الکل را بهبود می‌بخشد و به جلوگیری از عود الکل کمک شایانی بکند.

عوارض مصرف گاباپنتین به عنوان داروی ترک الکل شامل اختلالات خواب، سردرد، درد عضلات، تهوع می‌باشد.

·         داروهای روانپزشکی ترک الکل

داروهایی وجود دارند که به بهبود علائم روانی ترک الکل کمک می‌کنند این می‌تواند شامل موارد زیر باشد:

داروی ترک الکل (روانپزشکی)

  1. بنزودیازپین‌ها: برای بهبود علائم ترک الکل اضطراب و تشنج (مانند دیازپام)
  2. داروهای ضد تشنج (مانند کاربامازپین)
  3. داروهای ضد تهوع و استفراغ (مانند متوکلوپرامید)
  4. داروهای تقویت کننده اشتها ( مانند مجسترول)
  5. داروهای ضد اضطراب (آنتی‌اکسیدان‌ها)
  6. داروهای نوتروپیک (تیروزین و نوآپتیل)

 

·         داروهای گیاهی برای ترک الکل

ترک الکل با طب سنتی می‌تواند به فرایند درمان پزشکی الکل کمک کند اما هرگز نباید از آن به تنهایی برای ترک اعتیاد الکل استفاده کرد. انواع داروی گیاهی برای ترک الکل عبارت است از:

داروهای گیاهی برای ترک الکل

  1. گیاه خارشتر (St. John’s Wort): این گیاه معمولاً به عنوان داروی ضد افسردگی طبیعی شناخته می‌شود و ممکن است در کاهش اضطراب و رفع علائم ترک الکل موثر باشد.
  2. سنبل الطیب(Valerian): به عنوان یک گیاه آرام‌بخش و ضد اضطراب شناخته می‌شود و ممکن است در کاهش اضطراب و رفع برخی علائم جسمی مرتبط با ترک الکل اثرگذار باشد.
  3. گیاه جینکو بیلوبا(Ginkgo Biloba): این گیاه به دلیل خواص ضد اکسیدانی و تقویت حافظه‌ای که دارد، ممکن است در بهبود تمرکز و حافظه در مرحله ترک اعتیاد به الکل موثر باشد.
  4. گیاه زعفران (Saffron): زعفران به عنوان یک ضد افسردگی طبیعی معروف است و ممکن است در کاهش علائم افسردگی و اضطراب مرتبط با ترک الکل کمک کند.
  5. گیاه بابونه آلمانی(Chamomile): این گیاه یک آرام‌بخش طبیعی است و می‌تواند روی کاهش اضطراب و خواب آرام برای افراد در مراحل ترک الکل اثر بگذارد.

بهترین دارو برای ترک الکل

در مرکز ترک اعتیاد ونک عمدتا از داروی ترک الکل دی سولفیرام به منظور جلوگیری از مصرف الکل استفاده می‌شود.

اما بطور کلی بهترین دارو برای ترک الکل، با توجه به ترجیحات شخصی و سابقه پزشکی شما انتخاب خواهد شد.  اگر به دارویی برای کمک به کاهش مصرف الکل علاقه دارید، با پزشک ترک اعتیاد خود درباره مصرف آن مشورت کنید. تیم پزشکی و روانپزشکی ترک اعتیاد ونک کلینیک با توجه به شرایط جسمی و روانی بیمار و همچنین در نظر گرفتن عوارض داروهای ترک الکل، بهترین دارو را در برنامه جامع درمانی شما قرار خواهند داد.

 

در این مطلب به بررسی کاربرد داروی ترک الکل در فرایند درمان اعتیاد به این نوشیدنی پرداختیم. حالا می‌دانیم که برای ترک الکل می‌توان از داروهای گیاهی و پزشکی(روانپزشکی) استفاده کرد. دارودرمانی به منظور کنترل علائم ترک الکل جسمی و روحی بیمار انجام می‌شود و می‌تواند در روند بهبودی فرد و جلوگیری از عود تاثیر به سزایی داشته باشد. فراموش نکنید که استفاده از داروهای ترک الکل باید در کنار سایر روش های درمانی اعتیاد از قبیل سم زدایی و روان درمانی انجام گیرد تا ترک تضمینی الکل انجام شود. در ونک کلینیک ما از ترکیب روش های نوین درمان اعتیاد استفاده می‌کنیم تا شما فرایندی ایمن و بدون درد و خماری را طی کنید. برای ترک الکل اراده کرده‌اید؟! همین حالا با ما تماس بگیرید، متخصصین ما در مسیر درمان شما را تنها نمی‌گذارند.

 

منبع: goodrx

 

 

 

فریبا فروزانفر

من فریبا هستم. ارشد مهندسی نساجی از پلی تکنیک دارم، اما از تولید محتوا سر درآوردم و عاشقش شدم! دنیای نوشتن برای من خیلی جذابه، چون میتونم با مباحث جدید آشنا بشم. دو ساله به صورت کاملا تخصصی تو حوزه اعتیاد و روانشناسی فعالیت دارم. پس اگه سوال یا ابهامی در مورد مطالب داری، تو قسمت نظرات برام بنویس یا با ما تماس بگیر تا از طریق مشاوره رایگان تلفنی مشکلت رو حل کنیم🌱

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

برای مشاوره رایگان کلیک کنید