قرص ترک سیگار وارنیکلین  (روش مصرف+ عوارض Varenicline)

قرص ترک سیگار وارنیکلین  (روش مصرف+ عوارض Varenicline)

قرص وارنیکلین برای ترک سیگار و درمان اختلالات افسردگی، اضطرابی و… استفاده می‌شود. وارنیکلین برای ترک اعتیاد به دخانیات و ترکیبات نیکوتین دار بسیار مفید است. اگر شما سیگار میکشید و به دنبال راهی برای ترک سیگار هستید، قرص وارنیکلین می‌تواند مناسب باشد. ممکن است سوال بپرسید که قرص وارنیکلین چیست و برای چی خوبه؟ از اینرو متخصصین ونک کلینیک قصد دارند تا امروز به بررسی همه جانبه قرص ترک سیگار وارنیکلین بپردازند. بنابراین اگر مشتاق ترک کردن سیگار و یادگیری در مورد این دارو هستید، مطلب زیر را بخوانید.

قرص ترک سیگار وارنیکلین

قرص وارنیکلین چیست؟

قرص های وارنیکلین در رده داروهای ضد افسردگی قرار دارند و برای درمان اختلال افسردگی، اضطراب و بعضی اختلالات دیگر استفاده می‌شوند. اصلی‌ترین مواد موجود در ترکیبات قرص وارنیکلین، (Varenicline tartrate) است که به عنوان یک آگونیست جزئی روی گیرنده‌های نیکوتینیک مغز اثر می‌گذارد و به همین دلیل می‌توان آن را قرص ترک سیگار نیز نامید. ترکیبات غیرفعال و کمکی دیگری نیز در این دارو موجود هستند که شامل پایدارکننده‌ها و… است، اما بنا به برند تولیدی این ترکیبات در وارنیکلین می‌تواند متفاوت باشد.

عملکرد و کاربرد قرص وارنیکلین

این دارو از دسته داروهای معروف SSRIs (مهارکننده بازجذب سروتونین) می‌باشد. از اینرو عملکرد قرص وارنیکلین بدین صورت است که با افزایش سطح سروتونین در مغز، منجر به بهبود روحیه و کاهش علائم افسردگی و اضطراب می‌شود.

همچنین یکی دیگر از کاربردهای قرص وارنیکلین استفاده از آن به عنوان داروی ترک سیگار است. از قرص ترک اعتیاد وارنیکلین به عنوان یک داروی کمکی در برنامه‌های ترک سیگار استفاده می‌شود. عملکرد وارنیکلین برای ترک سیگار، با اثرگذاری بر روی گیرنده‌های نیکوتینیک مغز همراه بوده و از این طریق موجب جلوگیری از گسترش اثرات مواد موجود در تنباکو شده و به افراد کمک می‌کند تا کمتر به سیگار نیاز داشته باشند یا از آن کاملاً دست بکشند.

قرص ترک سیگار وارنیکلین باید تحت نظر پزشک و با دنبال کردن دقیق دستورات او مصرف شود، زیرا ممکن است با عوارض جانبی و تداخل دارویی همراه باشد.

قرص ترک سیگار وارنیکلین برای چیست؟

آیا قرص وارنیکلین عوارض دارد؟

مانند هر داروی دیگری، مصرف قرص وارنیکلین نیز ممکن است با عوارض جانبی مختلفی همراه باشد. از جمله رایج‌ترین عوارض قرص وارنیکلین عبارت است از:

  • عوارض گوارشی: از جمله مشکلات معده‌ای مانند تهوع، استفراغ، اسهال یا یبوست.
  • عوارض عصبی و روانی: افزایش خواب آلودگی، سردرد، اختلالات خواب، بی‌خوابی، بدخوابی، اضطراب، تشنج و افزایش وزن.
  • تغییرات در سطح قند خون: برخی از افراد ممکن است تغییراتی در سطح قند خون خود را تجربه کنند.
  • افزایش خطر ابتلا به عفونت‌ها: از عوارض مصرف داروی وارنیکلین تاثیر روی سیستم ایمنی بدن است که باعث افزایش خطر ابتلا به عفونت‌ها می‌شود.
  • عوارض قلبی: این دارو در برخی از افراد می‌تواند افزایش ضربان قلب، درد قفسه سینه و فشار خون بالا را ایجاد کند.
  • عوارض مربوط به دید: ممکن است برخی از افراد دچار تاری دید، افزایش حساسیت نوری یا دیگر مشکلات دیداری شوند.

با توجه به عوارض مذکور، در صورت بروز هر گونه نگرانی لازم است تا با پزشک ترک اعتیاد یکی از مراکز معتبر درمانی مانند کلینیک ترک اعتیاد ونک مشورت نمایید.

تداخل دارویی قرص ترک سیگار وارنیکلین

وارنیکلین ممکن است با برخی داروها و مواد دیگر تداخل داشته باشد. بنابراین، بسیار مهم است که همیشه قبل از اقدام به مصرف دارو، با پزشک خود در مورد داروهای مصرفی مشورت نمایید. برخی از تداخلات دارویی قرص وارنیکلین عبارتست از:

  • داروهای ضد افسردگی: ممکن است تداخلاتی بین وارنیکلین و داروهای ضد افسردگی مانند سرترالین و فلوئوکستین رخ دهد. بنابراین پزشک حاضر در مرکز ترک اعتیاد، اگر برای درمان افسردگی ناشی از ترک سیگار(از علائم ترک سیگار) بخواهد قرص ضدافسردگی تجویز کند، باید به این تداخل دارویی توجه داشته باشد و در کنار قرص ترک سیگار وارنیکلین از دارویی بی خطر استفاده کند.
  • داروهای اختلالات روانی: برخی از داروهایی که برای درمان اختلالات روانی مانند شیزوفرنی و بیپولاری استفاده می‌شوند، ممکن است با وارنیکلین تداخل داشته باشند.
  • داروهایی که بر روی سیستم عصبی مرکزی اثر می‌گذارند: مصرف قرص ترک سیگار وارنیکلین همزمان با داروهای مانند بنزودیازپین‌ها (مانند لورازپام) یا باربیتورات (مانند فنوباربیتال) ممکن است باعث تضعیف اثرات آن‌ها یا افزایش عوارض جانبی شود. بنابراین کادر پزشکی ترک اعتیاد باید حواسشان به این موضوع باشد.
  • داروهای ضدتشنج: برخی از داروهای ضدتشنج مانند فنی‌توئین و کاربامازپین ممکن است با وارنیکلین تداخل داشته باشند.
  • داروهایی که بر روی قلب اثر می‌گذارند: مصرف همزمان وارنیکلین با داروهای مانند بتابلاکرها (مثل پروپرانولول) ممکن است تداخل ایجاد کند و به عوارض جانبی مانند افزایش ضربان قلب و فشار خون بیشتر منجر شود. بنابراین اگر شما بر اثر مصرف سیگار و یا علل ژنتیکی دارای بیماری قلبی باشید و در طی فرایند درمان اعتیاد سیگار، پزشک برایتان داروی قلب در کنار مصرف قرص وارنیکلین تجویز نماید، باید داروی تجویزی شما این تداخلات را به وجود نیاورد.

عوارض داروی ترک سیگار وارنیکلین

مدت زمان مصرف قرص ترک سیگار وارنیکلین

مدت زمان مصرف قرص وارنیکلین بستگی به میزان وابستگی و اعتیاد به سیگار و وضعیت سلامتی شخص دارد. معمولاً، مصرف وارنیکلین در دوره‌های 12 یا 24 هفته‌ای است. اما ممکن است که پزشک دوره زمانی مصرف قرص ترک سیگار وارنیکلین را بیشتر یا کمتر کند. در حقیقت مدت زمان مصرف قرص وارنیکلین به واکنش شما نسبت به درمان و سطح اعتیاد سیگار بستگی دارد.

نکته مهم: بسیار مهم است که این دارو را بر طبق تجویز پزشک خود مصرف کنید و از ترک ناگهانی وارنیکلین و تغییر خودسرانه دوز آن اجتناب نمایید.

نحوه مصرف قرص ترک سیگار وارنیکلین

مصرف قرص وارنیکلین باید طبق دستور پزشک و دستورالعمل‌های دارویی باشد. با اینحال یک دستورالعمل کلی برای آن وجود دارد که به شرح زیر است:

  • شروع مصرف: معمولاً، شما در زمانی که همچنان سیگار می‌کشید، شروع به مصرف وارنیکلین می‌کنید. ممکن است پزشک ترک اعتیاد توصیه کند تا مصرف داروی ترک سیگار وارنیکلین را یک هفته قبل از قطع مصرف سیگار آغاز کنید.
  • دوز مصرف: دوزهای مختلف وارنیکلین وجود دارد که باید طبق توصیه پزشک مصرف شود. معمولاً، مصرف وارنیکلین در دوره‌های 12 یا 24 هفته‌ای انجام می‌شود.
  • روال مصرف: باید قرص وارنیکلین را بر طبق دستور پزشک خود (معمولا همراه با یک لیوان آب و بدون غذا) مصرف کنید. همچنین روال مصرف قرص ترک سیگار وارنیکلین تدریجی است، این به آن معناست که مصرف این دارو از دوز کم شروع شده و سپس دوز آن به تدریج افزایش می‌یابد.
  • پیگیری پزشکی: مهم است که با پزشک خود در طول مصرف وارنیکلین در ارتباط باشید و هرگونه تغییر در وضعیت یا عوارض بروز یافته را به او اطلاع دهید.
  • دوره درمان را کامل کنید: بسیار مهم است که تا پایان دوره مصرف، وارنیکلین را ادامه دهید. حتی اگر قبل از پایان دوره درمان، ترک سیگار اتفاق بیفتد. زیرا تکمیل دوره درمانی به کاهش احتمال عود کمک شایانی می‌کند.

روش مصرف قرص ترک سیگار وارنیکلین

درمان قطعی ترک سیگار با مراجعه به ونک کلینیک

با مراجعه به مرکز روانپزکشی و ترک اعتیاد ونک (ونک کلینیک) می‌توانید روند ترک سیگار ایمنی را طی کنید. در مرکز ترک اعتیاد «ونک کلینیک» از روش های نوین ترک اعتیاد به منظور درمان بیماران استفاده می‌شود. علاوه بر این در بدو ورود، ابتدا شرایط جسمی و روانی شما سنجیده خواهد شد و متناسب با آن روش‌های درمانی مختلفی مانند نقشه مغزی، آر تی ام اس و… استفاده می‌شود.

رایج ترین روش های ترک اعتیاد سیگار در ونک کلینیک عبارتست از:

  • سم زدایی سیگار: در این رویکرد معمولا ترک تدریجی سیگار انجام می‌شود و این به معنای کاهش دوز مصرفی سیگار است تا به صفر برسد. قبل از ترک کامل سیگار می‌توان از بهترین داروی ترک سیگار یعنی وارنیکلین استفاده کرد. اما باید توجه داشت که این رویکرد ممکن است بنا به شرایط بدنی و شدت اعتیاد شما تغییر کرد.

قرص ترک سیگار وارنیکلین یک ماده شبه نیکوتین است که روی گیرنده های نیکوتینیک مغز اثر می‌گذارد و یجورایی جایگزین مصرف سیگار می‌شود. توجه داشته باشید که میزان اعتیادی که وارنیکلین ایجاد می‌کند، نسبت به نیکوتین موجود در سیگار کمتر است. به علاوه، هدف اصلی استفاده از وارنیکلین نه تحریک سیستم اعتیادزا، بلکه کمک به افراد برای کاهش مصرف و یا ترک سیگار هستند.

بر طبق تحقیقات، وارنیکلین نسبتاً اعتیاد‌آور نیست و در واقع می‌تواند به ترک سیگار کمک کند، بدون اینکه اعتیاد جدیدی ایجاد کند. با این حال، برای کاهش خطر  وابستگی به وارنیکلین، باید از خرید قرص ترک سیگار وارنیکلین بصورت خودسرانه اجتناب کنید و حتما آن را طبق دستور پزشک و تحت نظارت او مصرف نمایید.

  • استفاده از داروهای ترک سیگار: داروهای ترک سیگار با هدف تعدیل علائم ترک سیگار استفاده می‌شود. در حقیقت مصرف داروهای روانپزشکی و پزشکی ترک سیگار، به بهبود کمک علائم و عوارض ترک کمک می‌کند.
  • روان درمانی ترک سیگار: با شرکت در جلسات روان درمانی می‌توانید علل روانی گرایش به سیگار را بیابید و با تکنیک های مدیریت استرس و درمان شناختی رفتاری(CBT) آن را درمان نمایید.

برای بهره گیری از خدمات به روز برای درمان قطعی ترک سیگار میتوانید همین حالا با متخصصین ونک کلینیک تماس(۰۲۱۵۲۴۰۲) بگیرید. فراموش نکنید که ما از ابتدای مسیر درمان تا انتهای آن همراه شما هستیم.

 

 

 

 

 

 

 

فریبا فروزانفر

من فریبا هستم. ارشد مهندسی نساجی از پلی تکنیک دارم، اما از تولید محتوا سر درآوردم و عاشقش شدم! دنیای نوشتن برای من خیلی جذابه، چون میتونم با مباحث جدید آشنا بشم. دو ساله به صورت کاملا تخصصی تو حوزه اعتیاد و روانشناسی فعالیت دارم. پس اگه سوال یا ابهامی در مورد مطالب داری، تو قسمت نظرات برام بنویس یا با ما تماس بگیر تا از طریق مشاوره رایگان تلفنی مشکلت رو حل کنیم🌱

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

برای مشاوره رایگان کلیک کنید