۰ تا ۱۰۰ ترک سیگار

۰ تا ۱۰۰ ترک سیگار

بسیاری از افراد، در تلاش‌های خود در مسیر ترک سیگار شکست می‌خورند. این یک واقعیت است! پس اگر شما نیز چندین بار شکست خورده‌اید، باید بدانید که این شکست ها به منزله این نیست که نمی‌توانید سیگار را ترک کنید، این شاید بخشی از سفر درمانی شما به سمت غیرسیگاری شدن باشد. این مطلب برای شمایی است که در مسیر ترک سیگار قرار گرفته‌اید و می‌خواهید آن را کنار بگذارید. پس اگر شما نیز از عوارض مصرف سیگار خسته شده‌اید و به ترک آن فکر می‌کنید، به خواندن ادامه دهید!

اگر در مسیر ترک سیگار چندین بار شکست خورده‌اید، ناامید نشوید! شما می‌توانید برای همیشه سیگار را کنار بگذارید.

همه چیز درباره ترک سیگار

عوارض سیگار

شاید برایتان سوال پیش آمده باشد که چرا باید برای ترک سیگار اقدام کنیم. عوارض مصرف سیگار به حدی زیاد است که درمان اعتیاد به آن ضروری می‌کند. سیگار تقریباً به تمام اعضای بدن آسیب می‌رساند. سیگار کشیدن علت اصلی مرگ و میر و بیماری قابل پیشگیری در دنیا است. از جمله رایج ترین عوارض سیگار عبارت است از:

  • سرطان ریه، سرطان روده بزرگ و بسیاری از انواع سرطان های دیگر
  • بیماری قلبی و سکته مغزی
  • COPD (بیماری انسدادی مزمن ریه)
  • مشکلات بارداری
  • بیماری لثه
  • دیابت نوع 2
  • از دست دادن بینایی
  • روماتیسم مفصلی

اگر می‌خواهید در مورد عوارض این ماده و اثرات سیگار بر بدن بیشتر بدانید، به مطلب عوارض مصرف سیگار رجوع نمایید.

عوارض مصرف سیگار برای اطرافیان (دود دست دوم!)

سیگار کشیدن به دیگران نیز آسیب می‌رساند. دود دست دوم ترکیبی از دودی است که بیرون می‌دهید و دودی که از سیگار شما می‌آید. دود دست دوم سیگار خطرناک است و می تواند باعث مشکلات سلامتی برای اطرافیان شما شود.

در نوزادان و کودکان، تنفس دود سیگار می‌تواند عوارض زیر را در پی داشته باشد:

  • سندرم مرگ ناگهانی نوزاد (SIDS)
  • ذات الریه
  • برونشیت
  • حملات شدید آسم
  • عفونت های گوش

در بزرگسالان، تنفس دود سیگار می‌تواند باعث موارد زیر شود:

  • بیماری قلبی
  • سکته
  • سرطان ریه

بنابراین سیگار نه تنها برای شما بسیار مضر است، بلکه می‌تواند روی سلامتی اطرافیانتان نیز تاثیر بگذارد! حالا نظرتان در مورد ترک سیگار چیست؟!

چرا باید برای ترک سیگار اقدام کرد؟

سیگارهای الکترونیکی برای ترک سیگار تا چه حد موثر است؟

سیگارهای الکترونیکی (گاهی اوقات “ویپ” نامیده می‌شوند) با حرارت دادن مایعی عمل می‌کنند تا آئروسل را ایجاد کنند که افراد در آن تنفس می‌کنند. سیگار الکترونیکی بی ضرر نیست. این نوع سیگارها می‌توانند دارای مواد مضر مانند فلزات سنگین و مواد شیمیایی سرطانزا باشند. بیشتر سیگارهای الکترونیکی نیکوتین نیز دارند. سازمان غذا و داروی ایالات متحده (FDA) سیگارهای الکترونیکی را به عنوان عامل کمکی برای ترک سیگار تایید نکرده است. درباره سیگارهای الکترونیکی بیشتر بخوانید.

برای ترک سیگار چه کنیم؟

ترک سیگار سخت است، اما باید بدانید که میلیون‌ها نفر آن را با موفقیت انجام داده‌اند. بنابراین شما هم می‌توانی یکی از آن‌ها باشی! اغلب افراد برای ترک سیگار چندین بار تلاش می‌کنند، بنابراین ناامید نشوید – هر تلاشی برای ترک اعتیاد سیگار به این معنی است که شما یک قدم به ترک برای همیشه نزدیک‌تر شده‌اید.

شاید برایتان جالب باشد که بدانید نیکوتین به اندازه هروئین یا کوکائین اعتیادآور است. نیکوتین موجود در سیگار است که باعث هوس یا احساس شدیدی می‌شود. پس به یاد داشته باشید که ترک سیگار کار آسانی نیست، اما ممکن است! فقط کافیست با برنامه ریزی پیش بروید. مراحل ترک سیگار را انجام دهید و در نهایت این مرحله را با موفقیت سپری کنید.

اولین و مهم‌ترین گامی که باید برای ترک سیگار بردارید، پذیرش اعتیاد به سیگار است. آیا شما انتخاب می‌کنید که سیگار بکشید یا این روند کاملا خودکار است؟ زمانیکه شما دیگر انتخاب نمی‌کنید که سیگار بکشید، دچار اعتیاد به آن شده‌اید.

این اعتراف را جدی بگیرید: اعتراف به اینکه من در برابر سیگار ناتوان هستم! شما را ضعیف جلوه نمی‌دهد. بلکه برای بسیاری از شما نقطه عطفی برای غیرسیگاری شدن خواهد بود. اعتراف به اعتیاد به سیگار، به شما این انگیزه را می‌دهد تا به مراحل بعدی یعنی کنترل خودتان و تبدیل شدن به یک فرد غیرسیگاری بروید.

این اعتراف به شما کمک می‌کند تا در ماه ها و سال های بعد از ترک سیگار، زمانیکه میل شدیدی به سیگار دارید، بتوانید در مقابل وسوسه های آن مقاومت کنید. اگر بتوانید فقط ۵ دقیقه سیگار نکشید، میل به سیگار کشیدن در شما قابل کنترل و یا بطورکلی ناپدید خواهد شد. با این روند می‌توانید تا آخر عمر سیگار نکشید.

این کارها را به منظور آماده شدن برای ترک سیگار انجام دهید:

  • فهرستی از دلایلی که می‌خواهید ترک سیگار کنید، تهیه کنید.
  • تاریخ ترک را تعیین کنید و برای مقابله با هوس ها برنامه ریزی کنید
  • از خانواده، دوستان و همکاران خود کمک بخواهید
  • در مورد مشاوره و داروهای ترک سیگار با پزشک ترک اعتیاد یک مرکز درمانی خوب مانند کلینیک ترک سیگار ونک کلینیک صحبت کنید.

شماره تماس مشاوره ترک اعتیاد در بهترین مرکز ترک سیگار

۸۸۰۵۴۹۵۱

چگونه سیگار را ترک کنیم ؟

مراحل ترک سیگار

شما باید دو مرحله را برای ترک سیگار بگذرانید:

  1. ترک سیگار با دریافت کمک حرفه ای
  2. سپری کردن دوره بدون سیگار و عود نکردن
  • مرحله اول ترک سیگار با دریافت کمک حرفه ‌ای

جالب است بدانید که موفقیت‌ترین افراد در روند ترک سیگار کسانی هستند که کمک زیادی دریافت کرده‌اند.

افراد موفق در مورد چگونگی طی کردن مسیر را سوال می‌پرسند!

متاسفانه ۸۰ درصد از افرادی که بدون دریافت کمک حرفه‌ای سیگار را ترک میکنند، در عرض یک سال دومرتبه عود خواهند کرد. بگذارید خودم را مثال بزنم! من حدود ۱۱ بار شکست خوردم . هر بار که شکست می‌خوردم، کمی بیشتر ایمانم را از دست می‌دادم که واقعاً می‌توانم آن را ترک کنم. بنابراین هر بار که ترک می کردم، انگیزه دادن به خودم برای تعیین تاریخ سخت‌تر و سخت‌تر می‌شد و شروع به احساس ناامید بودن کرده بودم.

اما حالا من اینجا هستم تا ایمان شما را نسبت به خودتان بازگردانم. شما می‌توانید برای همیشه سیگار را ترک کنید. حتی اگر چندین بار شکست خورده باشید. شما تنها فردی نیستید که در مسیر ترک سیگار شکست خورده‌اید. باید اراده خود را جمع کنید و دوباره تلاش کنید.

کافیست برای رسیدن به این هدف، کمک حرفه‌ای از متخصصین یک مرکز درمانی خوب مانند مرکز ترک اعتیاد ونک کلینیک دریافت کنید . با مشاورین مرکز ونک کلینیک تماس بگیرید و در مورد داروهای ترک سیگار(مانند چسب نیکوتین یا آدامس ترک سیگار) از آن‌ها بپرسید.

بر طبق تحقیقات درمان جایگزین نیکوتین مانند پچ پوستی، آدامس ترک سیگار و…شانس ترک اعتیاد سیگار را ۵۰ تا ۷۰ درصد افزایش می‌دهد، اما این درصد موفقیت باز هم کم است! چرا؟!

با تماس با مشاورین مرکز ترک اعتیاد ونک کلینیک، می‌توانید از شر سیگار بری همیشه خلاص شوید، زیرا بخشی از فرایند درمان اعتیاد به سیگار، روانی است.

هیچ قرص جادویی برای ترک سیگار وجود ندارد!

یادتان باشد داروهای ترک سیگار معجزه نمی‌کنند. این بستگی به نوع اعتیاد شما دارد که چند درصد اعتیادتان روانی و چند درصد آن جسمی است.

ما به شما قول نمیدهیم که ترک سیگار آسان باشد. روند درمان اعتیاد سیگار ممکن است برای چند روز یا چند هفته به شما سخت بگذرد. بنابراین عزم و اراده را افزایش دهید، زیرا در مسیر ترک سیگار به آن نیاز خواهید داشت.

نپرسید آیا برنامه درمانی تنظیمی برای شما کار می‌کند یا خیر! بلکه بپرسید من حاضرم همه کارهای آن را انجام دهم؟

یادتان باشد که افراد ثروتمند ممکن است نسبت به عموم مردم جامعه کار سخت‌تری را به دنبال داشته باشند! معمولا افراد ثروتمند هر زمان که چیزی را اراده می‌کنند، به آن دست می‌یابند! بنابراین منع آن‌ها از سیگار می‌تواند دشوارتر باشد. بهتر است این دسته از افراد، برای ترک سیگار بجای خدمات درمانی سرپایی، خدمات بستری را انتخاب کنند تا تحت نظارت ۲۴ ساعته قرار گیرند.

کدام روش ترک سیگار؟ بوقلمون سرد یا ترک تدریجی سیگار؟!

این کاملا به شما بستگی دارد. با اینحال ممکن است در ترک سریع سیگار دچار عوارض ترک سیگار ناگهانی شوید. ما در ونک کلینیک عمدتا روی ترک تدریجی سیگار تمرکز میکنیم، زیرا علائم ترک کمتری را به همراه خواهد داشت.

  • مرحله دوم تلاش برای ماندن در حالت بدون سیگار و عود نکردن

نکته ای که باید بدانید این است که بعد از سم زدایی ترک سیگار، حملات غافلگیرکننده‌ای می‌تواند شما را از پا دربیاورد! البته اگر تکنیک مقابله با آن را بلد نباشید. این حملات تقریباً خارج از کنترل، همیشه شما را در لحظات غیرمنتظره درگیر می‌کند. اما کافیست تکنیک تنفس عمیق را یاد بگیرید و روان درمانی دریافت کنید تا بتوانید آن‌ها را سپری نمایید.

تکنیک تنفس عمیق: هر بار می‌خواهید سیگار بکشید و میل به آن را تجربه می‌کنید، ریه خود را از عمیق‌ترین میزان هوا پر کنید، سپس آهسته هوا را بازدم کنید. لب های خود را به گونه ای جمع کنید که به آرامی خارج شود. در حین بازدم چشمان خود را ببندید و اجازه دهید تا چانه به تدریج روی سینه فرود آید. مجسم کنید که تمام تنش بدن خود را خارج می‌کنید . این فرایند را تمرین کنید، زیرا در طی روزهای آتی و در موقعیت‌های استرس زای آینده به کارتان می‌آید.

اما تنها استفاده از قرص ترک سیگار و روان درمانی بخشی از ترک اعتیاد سیگار است. برای درمان اعتیاد به سیگار نکات زیر را انجام دهید.

مراحل ترک سیگار

نکاتی برای ترک سیگار

توصیه هایی برای ترک سیگار عبارت است از:

  • نوشیدنی برای ترک سیگار را فراموش نکنید. در چند روز ابتدایی ترک سیگار، مقدار زیادی آب، دمنوش و مایعات بنوشید تا نیکوتین و سایر سموم از بدنتان خارج شود.
  • میل به سیگار فقط چند دقیقه طول می‌کشد و سپس برطرف می‌شود. میل و هوس سیگار با گذشت روزها دورتر و دورتر خواهند شد.
  • در هفته اول ترک سیگار از الکل، شکر و قهوه اجتناب کنید. زیرا این مواد تمایل به سیگار را بیشتر می‌کنند.
  • از غذاهای چرب خودداری کنید، زیرا متابولیسم شما بدون نیکوتین کمی کند می‌شود و حتی اگر به اندازه قبل از ترک سیگار بخورید، ممکن است وزن اضافه کنید. بنابراین نظم و انضباط در مورد رژیم غذایی در حال حاضر بسیار مهم است. هیچ کس هرگز نگفته است که به دست آوردن عادات جدید آسان است!
  • غذاهای کم کالری مانند کرفس، سیب و هویج را بخورید. آدامس بجوید یا چوب دارچین را بمکید.
  • وعده های غذایی خود را طولانی تر کنید؛ آهسته غذا بخورید و بین لقمه ها کمی صبر کنید.
  • بعد از شام، به جای سیگار، خود را با یک فنجان چای نعناع یا یک آب نبات نعناع مهمان کنید.
  • جایگزین سیگار را امتحان کنید (یک سیگار پلاستیکی) چوب دارچین نیز میتواند مناسب باشد. آن  را بجوید و هوا را از طریق آن استنشاق کنید. درست مانند کاری که با سیگار میکنید. یک بار یک نفر بمن گفت: یک ترقه در دهانت منفجر شده؟ و من پاسخ دادم که دارم سیگار را ترک می‌کنم و آن‌ها لبخند زدند و از من حمایت کردند.
  •  باشگاه بروید و ورزش کنید. روال عادی خود را تغییر دهید – زمانی را برای پیاده روی یا حتی دویدن در اطراف بلوک یا پارک محلی اختصاص دهید.
  • یوگا، ماساژ، حمام طولانی و نوازش خود را فراموش نکنید.
  • از همکاران، دوستان و اعضای خانواده درخواست حمایت کنید. به آنها بگویید که در حال ترک سیگار هستید و ممکن است برای چند روز عصبانی یا بدخلق باشید. اگر درخواست حمایت نکنید، مطمئناً هیچ کمکی دریافت نخواهید کرد. اگر این کار را انجام دهید، تعجب خواهید کرد که چقدر می تواند کمک کند.
  • از دوستان و اعضای خانواده بخواهید در حضور شما سیگار نکشند.
  • در روز ترک سیگار، تمام زیرسیگاری ها را پنهان کنید و تمام سیگارهای خود را ترجیحاً با آب از بین ببرید تا هیچ بخشی از آنها قابل دود نباشد.
  • شرکت در جلسات ۱۲ مرحله ای معتادا گمنام می‌تواند به شما کمک کند تا از بدخلقی تا حدودی در امان بمانید و ببینید که در این مسیر تنها نیستید.
  • ده فواید ترک سیگار و غیر سیگاری بودن را یادداشت کنید و ده نکته منفی سیگار کشیدن را هم بنویسید. این به شما در مواقع سختی کمک خواهد کرد.
  • وانمود نکنید که سیگار کشیدن لذت بخش نبوده، چون بوده است! ترک سیگار میتواند مانند از دست دادن دوست صمیمی تان باشد و ناراحتی برای این از دست دادن اشکالی ندارد. بجای اینکه با شیرینی جات بخواهید غم خود را فراموش کنید، آن را مشاهده نموده و اجازه دهید جاری باشد. رها کردن احساسات موجب بهبودی شما خواهد شد.
  • در طول روز چندین مرتبه با خود تکرار کنید، من یک غیرسیگاری هستم. تکرار این جمله به شما کمک می‌کند تا بتوانید دیدگاه خود را تغییر دهید. حتی اگر بنظرتان احمقانه می‌آید.
  • از مرحله دوم ترک سیگار غافل نشوید، زیرا آن را به احتمال زیاد تجربه خواهید کرد. این دوره زمانی چندین هفته بعد از ترک سیگار آغاز می‌شود. میل به سیگار کاهش یافته، اما هنوز وجود دارد و این ممکن است موجب عود شما شود. در این حملات غافل گیر کننده (مانند مواقعی که استرس دارید، چه مواقع غم یا خوشحالی) تکنیک تنفس عمیق را به مدت ۵ دقیقه انجام دهید.
  • در پایان دریافت کمک حرفه‌ای را فراموش نکنید تا روند ترک سیگار کمی آسان‌تر شود.

نکاتی برای ترک سیگار

فواید ترک سیگار

سوال بسیاری از شما عزیزان این است که بعد از ترک سیگار چه اتفاقی برای بدن می‌افتد؟ از مزایای ترک سیگار این است که بعد از ترک کردن احساس بهتری خواهید داشت. بدن شما به محض ترک سیگار شروع به بهبود می‌کند. رایج ترین مزایای ترک سیگار عبارت است از:

  • راحت تر نفس می کشید
  • کمتر سرفه و خس خس خواهید کرد
  • حواس چشایی و بویایی شما بهبود می یابد
  • انرژی بیشتری خواهید داشت
  • ریه‌های شما قوی‌تر می‌شوند و فعالیت را برای شما آسان‌تر می‌کنند
  • خطر حمله قلبی یا سکته کاهش می‌یابد
  • خطر ابتلا به سرطان در شما کاهش می‌یابد
  • سطح اکسیژن و مونوکسید کربن در خون شما به حالت عادی باز می‌گردد
  • اگر بچه دارید، می‌توانید به سلامتی آن‌ها نیز کمک کنید. کودکانی که والدینشان سیگار می‌کشند، بیشتر در معرض خطر مشکلات ریوی، عفونت گوش و سایر مشکلات سلامتی هستند.

آیا ترک سیگار باعث افزایش وزن می شود؟

برخی از افراد با ترک سیگار نگران افزایش وزن هستند. درست است که برخی افراد پس از ترک سیگار اضافه وزن پیدا می کنند – اما به یاد داشته باشید که سیگار نکشیدن یکی از بهترین کارهایی است که می توانید برای سلامت خود انجام دهید.

شما می توانید با انتخاب های سالم به جلوگیری از افزایش وزن کمک کنید. مثلا:

  1. فعالیت خود را افزایش دهید. هفته ای 150 دقیقه فعالیت هوازی با شدت متوسط، مانند راه رفتن سریع یا رقصیدن را هدف قرار دهید.
  2. از مواد غذایی مفید برای ترک اعتیاد سیگار و بعد از آن غافل نشوید. تنقلات سالم مانند سبزیجات یا میوه بخورید.
  3. با مشاوره تغذیه حاضر در بهترین مرکز ترک اعتیاد تهران (ونک کلینیک) در مورد راه های کنترل وزن خود صحبت کنید. یاد بگیرید که چگونه در وزن سالم بمانید.

بهترین روش ترک سیگار چیست؟

بهترین روش ترک سیگار چیست؟

بطورکلی بهترین و موثرین روش ترک سیگار این است که حتما کمک حرفه‌ای از یک مرکز ترک سیگار معتبر دریافت کنید. متخصصین اعتیاد با استفاده از روش های ترک سیگار اصولی مانند سم زدایی و داروی ترک سیگار و روان درمانی ، کاری می‌کنند تا علائم ترک سیگار به حداقل برسد و اعتیاد شما درمان یابد. در کنار این موارد بکارگیری توصیه هایی برای ترک سیگار مانند خوردن مواد غذایی مفید و نوشیدنی و ویتامین های لازم و همچنین بکارگیری تکنیک تنفس عمیق می‌تواند شما به هدفتان که درمان اعتیاد سیگار است، برساند.

احساسات خود را بعد از ترک اعتیاد سیگار بازگو کنید!

غم خود را درک کنید! این موثرترین را برای التیام یافتن است. بجای دفن کردن غم خود و یا حمل کردن آن در اعماق درونتان برای سالها با آن مواجه شوید. این بخش اصلی روان درمانی ترک سیگار است. خشم نیز اینطور است، خشم خود را ذره ذره آزاد کنید و نگذارید تا به  ۸۰ درصد برسد و منفجر شوید. این فرایند یعنی بازگو کردن احساساتتان شفابخش است. زمانی که سیگار را ترک می‌کنید تحت فشار خواهید بود، سعی کنید این فشار را بصورت شفاهی یا یک مشاور ترک اعتیاد در میان بگذارید تا آزاد شوید. می‌دانیم که سیگار کشیدن برای شما لذت بخش و حتی آرامش بخش بوده است. بیایید در مورد ترک اعتیاد سیگار صادق باشیم!  ترک کردن سیگار می‌تواند مانند از دست دادن یک دوست بزرگ و عزیز باشد و ممکن است شما را غمگین کند. این کاملاً طبیعی است و اشکالی ندارد. اما باید بدانید که همین دوست عزیز! احتمالا روزی شما را به کشتن خواهد داد. پس همین امروز کار را به کاردان بسپارید و با متخصصین بهترین مرکز ترک اعتیاد سیگار یعنی ونک کلینیک تماس(۸۸۰۶۴۳۷۹) بگیرید. ما در مسیر ترک سیگار همراه شما خواهیم بود.

 

 

منابع: health.gov ، tobaccofree

 

فریبا فروزانفر

من فریبا هستم. ارشد مهندسی نساجی از پلی تکنیک دارم، اما از تولید محتوا سر درآوردم و عاشقش شدم! دنیای نوشتن برای من خیلی جذابه، چون میتونم با مباحث جدید آشنا بشم. دو ساله به صورت کاملا تخصصی تو حوزه اعتیاد و روانشناسی فعالیت دارم. پس اگه سوال یا ابهامی در مورد مطالب داری، تو قسمت نظرات برام بنویس یا با ما تماس بگیر تا از طریق مشاوره رایگان تلفنی مشکلت رو حل کنیم🌱

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

برای مشاوره رایگان کلیک کنید