معرفی انواع داروی ترک اعتیاد

معرفی انواع داروی ترک اعتیاد

استفاده از داروی ترک اعتیاد یکی از روش‌های درمان اعتیاد است، این رویکرد معمولا برای تاثیرگذاری همراه با مشاوره ترک اعتیاد بکار می‌رود. البته هنوز دارویی ساخته نشده است که بتواند مستقیما منجر به ترک اعتیاد شود. اکثر داروهای مذکور می‌توانند به بهبود علائم ترک کمک کرده و از این طریق فرایند درمان را آسان و راحت کنند. در این مطلب قصد داریم تا 0 تا 100 داروهای ترک اعتیاد را بررسی کنیم. بنابراین اگر مشتاق یادگیری درباره داروهای ضد اعتیاد هستید با ما همراه باشید.

آیا واقعا داروهای ترک اعتیاد موثر هستند؟

می‌توان گفت دارویی هنوز ساخته نشده است که بتواند منجر به ترک اعتیاد بطور مستقیم شود. اما داروهای ترک اعتیادی وجود دارند که علائم ترک را بهبود می‌بخشند و می‌توانند مسیر درمان را هموارتر و راحت‌تر کنند. توجه داشته باشید که خرید داروی ترک اعتیاد در داروخانه به صورت خودسرانه می‌تواند برای شما بسیار خطرآفرین باشد و عوارض ناخوشایند و تداخلات دارویی را در پی داشته باشد. همچنین خرید قرص های ترک اعتیاد عطاری ها و ماهواره اکیدا ممنوع است، زیرا شما را درگیر عوارض مصرف داروی ترک اعتیاد و حتی مرگ می‌کند!

بنابراین برای مصرف قرص ترک اعتیاد حتما باید با پزشک حاضر در یک مرکز معتبر ترک اعتیاد مانند ونک کلینیک مشورت نمایید تا اثرگذاری مثبت آن مشاهده شود.

البته شایان ذکر است که درمان های مکمل دارویی در ترک اعتیاد برای اینکه موثر واقع شوند، باید در کنار روان درمانی و مشاوره ترک اعتیاد از آن‌ها بهره گرفت.

 

داروی ترک اعتیاد موثر است؟

ترکیب روش دارودرمانی و روان درمانی، منجر به ترک اعتیاد کامل می‌شود

انواع داروی ترک اعتیاد

انواع داروهای ترک اعتیاد به سه دسته تقسیم می‌شوند:

  1. داروی ترک اعتیاد پزشکی (از این داروها به عنوان مسکن قوی برای ترک اعتیاد و خماری استفاده می‌شود.)
  2. داروی ترک اعتیاد گیاهی (داروهای گیاهی ترک اعتیاد هرگز نمی‌توانند جایگزین داروهای پزشکی شوند و تنها به عنوان یک نوع درمان مکمل برای بهبود علائم ترک کاربرد دارند و استفاده آن‌ها بدون مشورت با پزشک ترک اعتیاد می‌تواند تداخل و عوارض داروهای ترک اعتیاد بسیاری را در پی داشته باشد. بنابراین حتما قبل از استفاده شربت گیاهی ترک اعتیاد با متخصصین صحبت کنید .)
  3. داروهای جایگزین ترک اعتیاد (این داروها با جایگزینی در گیرنده های مغز فرد، اثرات مشابه با ماده اعتیادآور را روی فرد می‌گذارند.)

تأثیر مصرف داروی ترک اعتیاد چگونه است؟

برخی از داروهای ترک اعتیاد هستند که از آن‌ها در طی سم زدایی، به منظور بهبود و کاهش شدت علائم ترک به وجود آمده استفاده می‌شود تا ترک اعتیاد بدون درد و خماری حاصل شود.

برخی از انواع داروی ترک اعتیاد نیز وجود دارد که اثراتی مشابه مواد اعتیادآور ایجاد می‌کنند و از این طریق جایگزین مواد مذکور شده و میل و هوس افراد را نسبت به این مواد کاهش می‌دهند که به آن‌ها داروی جایگزین گفته می‌شود.

 

تاثیر مصرف داروی ترک اعتیاد بر درمان اعتیاد

انواع داروی ترک اعتیاد پزشکی و گیاهی می‌توانند در بهبود علائم ترک موثر باشند.

بهبود علائم ترک اعتیاد با دارو درمانی

داروهای ترک اعتیاد نقش به سزایی در درمان اعتیاد دارند. اما هنوز هم افرادی وجود دارند که از نقش داروی ترک اعتیاد در فرایند درمان بی خبر هستند. در طول مرحله اولیه درمان اعتیاد یعنی سم زدایی، هدف متخصصین اعتیاد کاهش احتمال وقوع علائم ترک خطرناک و تهدیدکننده زندگی است به همین دلیل از مسکن قوی برای درد ترک اعتیاد استفاده می‌شود.

طول مدت سم زدایی به عوامل مختلفی از قبیل ماده مصرفی، دفعات مصرف، روش مصرف، سن، شرایط فیزیکی و روانی بیمار وابسته است. اما اگر اعتیاد شما شدید باشد، سم زدایی احتمالا با خطرات تهدیدکننده زندگی همراه خواهد بود. از جمله علائم ترک رایج که برای بهبود آن‌ها نیازمند داروی ترک اعتیاد هستید، عبارتند از:

  • افسردگی
  • اضطراب
  • تهوع
  • تشنج
  • درد عضلانی
  • تعریق

بسته به مرحله درمان و همچنین علائم ترک ظاهر شده ، از داروهای ترک اعتیاد مختلفی استفاده می‌شود.

معرفی بهترین داروهای ترک اعتیاد (در حین سم زدایی)

در زیر به معرفی بهترین و جدیدترین داروهای ترک اعتیاد در حین سم زدایی می‌پردازیم:

 

بهترین داروهای ترک اعتیاد در حین سم زدایی

برای استفاده از رویکرد دارو درمانی با متخصصین بهترین مرکز ترک اعتیاد زنان و مردان در تهران تماس(88054951) بگیرید.

  • داروهای ترک اعتیاد بنزودیازپین

بنزودیازپین ها دسته‌ای از انواع قرص های ترک اعتیاد هستند که برای کاهش اضطراب و تحریک پذیری مورد استفاده قرار می‌گیرند. همانطور که می‌دانید اضطراب از علائم ترک رایج بسیاری از مواد از جمله الکل، مواد افیونی، محرک ها و همچنین بنزودیازپین ها است. این دسته از داروها بر روی گیرنده‌های شیمیایی مغز تاثیر گذاشته و منجر به آرامبخشی می‌شوند. توجه داشته باشید که این داروی ترک اعتیاد باید به مدت کوتاه  تحت نظارت پزشک بهترین مرکز ترک اعتیاد مصرف شود، زیرا می‌تواند اعتیادآور باشد. به همین دلیل است که بعد از سم زدایی بکار نمی‌رود.

  • قرص ترک اعتیاد بوپرنورفین (Suboxone)

بوپرنورفین توسط سازمان FDA برای درمان اختلال مصرف مواد افیونی(مانند اکسی کدون، هروئین و فنتانیل) و اغلب در شروع سم زدایی به منظور کاهش علائم ترک استفاده می‌شود. بوپرنورفین دارای اشکال متعددی است و می‌تواند به صورت قرص ترک اعتیاد، آمپول ترک اعتیاد و پچ پوستی باشد.

  •  داروی ترک اعتیاد کلونیدین

کلونیدین یک داروی ترک اعتیاد بدون درد و خماری است، زیرا می‌تواند بسیاری از علائم ترک بوجود آمده در طول سم زدایی را کاهش دهد. می‌دانیم که کلونیدین برای درمان فشار خون کاربرد دارد، اما می‌تواند به کاهش تعریق، گرفتگی عضلات، دردهای عضلانی، اضطراب و علائم شبیه آنفولانزا که معمولاً در طول سم زدایی تجربه می‌شوند، کمک کند.

  • قرص ترک اعتیاد متادون

متادون یک اپیوئید بوده و دارای اشکال مختلفی نظیر قرص ترک اعتیاد، آمپول، پودر و محلول خوراکی است. این ماده به عنوان داروی جایگزین برای درمان اختلال مصرف مواد افیونی کاربرد دارد. متادون خاصیت اعتیادآور بودن بالایی دارد، به همین دلیل در بهترین کلینیک ترک اعتیاد تهران یعنی ونک کلینیک از آن استفاده نخواهد شد. مکانیزم عمل متادون به اینصورت است که با اتصال به گیرنده‌های مشابهی در مغز مانند هروئین و داروهای ضد درد عمل می‌کند، اما در صورت استفاده در دوز نامناسب باعث سرخوشی نمی‌شود. این به مدیریت علائم ترک و هوس هایی که رخ می‌دهد، کمک می‌کند.

  • داروی ترک اعتیاد نالوکسان

نالوکسان (نارکان) دارویی است که برای معکوس کردن سریع مصرف بیش از حد مواد مخدر با اسپری کردن آن در بینی یا از طریق تزریق مستقیم به فرد استفاده می‌شود.

گاهی اوقات می‌توان از برخی داروهای ساده بدون نسخه برای تهوع، یبوست، استفراغ، سردرد و سایر علائم ترک استفاده کرد. گاهی نیز داروهای تقویتی تجویزی برای برخی از علائم، مانند حالت تهوع (مانند زوفران) تهیه می‌شوند. در هر صورت بهترین کار این است که در شروع فرآیند سم زدایی در مورد داروهای ترک اعتیاد با پزشک خود صحبت کنید تا بدانید که چه گزینه‌هایی برای احساس راحتی وجود دارد.

معرفی انواع قرص های ترک اعتیاد (بعد از سم زدایی)

ممکن است شما نیاز به داروی ترک اعتیاد بعد از فرایند سم زدایی نیز داشته باشید. این داروها به عنوان مسکن قوی برای خماری بعد از ترک استفاده می‌شوند. در حقیقت ممکن است شما جز آن دسته از افرادی باشید که دچار سندرم ترک پس از حاد (PAWS) شده‌اید، در اینصورت برای کنترل کردن شرایط و عود نکردن شما از این داروهای ترک اعتیاد استفاده می‌شود:

 

بهترین داروی ترک اعتیاد بعد از سم زدایی

 

  •   داروی ترک اعتیاد آکامپروسات (Acamprosate)

الکلی‌های بهبودیافته می‌توانند پس از اتمام سم‌زدایی ترک الکل، مصرف Acamprosate را شروع کنند. آکامپروسات با مدیریت نحوه عملکرد گیرنده‌های شیمیایی در مغز، احتمال عود و علائمی مانند هوس، اضطراب و بی خوابی را کاهش می‌دهد. در حقیقت داروی ترک اعتیاد آکامپروسات، میل به نوشیدن را کاهش می‌دهد. ممکن است در طول سم زدایی از آن استفاده شود، اما بطور معمول بعد از سم زدایی کاربرد دارد.

  • داروی ترک اعتیاد دی سولفیرام

دی سولفیرام، یکی از اولین داروهایی است که برای کاهش مصرف الکل، از طریق جلوگیری از مصرف الکل استفاده می‌شود. مصرف همزمان الکل و دی سولفیرام باعث ایجاد علائم ناراحت کننده از جمله تهوع، استفراغ، تعریق، سردرد و درد قفسه سینه و غیره می‌شود و مغز این فرایند را بصورت مکانیزمی از علائم ناراحت کننده ثبت خواهد کرد.

این دارو به شکل قرص ترک اعتیاد، آمپول و ایمپلنت دی سولفیرام وجود دارد. در ونک کلینیک ما از رویکرد ایمپلنت دی سولفیرام بهره می‌گیریم ، زیرا افراد بصورت عامدانه یا از روی حواس پرتی ممکن است مصرف شکل قرص آن را فراموش کنند.

  •  داروی ترک اعتیاد نالتروکسان

نالتروکسان یک نوع داروی ترک اعتیاد، برای درمان اختلال مصرف الکل و مواد افیونی است. اشکال آن بصورت قرص ترک اعتیاد، آمپول و ایمپلنت نالتروکسان است که در ونک کلینیک، در صورت تمایل شما از کاشت ایمپلنت نالتروکسان استفاده می‌شود.

فرم قرص آن باید بصورت روزانه و آمپول آن بصورت ماهیانه مصرف می‌شود. مزیت کاشت ایمپلنت نالتروکسان این است که یک بار کاشته می‌شود و اثرگذاری آن به مدت 3 الی 6 ماهه است.

این داروی ترک  اعتیاد، بعد از سم زدایی فرد استفاده می‌شود. در غیر این صورت، با اثرگذاری دارو، ممکن است علائم ترک را تجربه کنید. از جمله فواید داروی ترک اعتیاد،  عدم امکان سوء مصرف و امکان مصرف ماهانه آن است. مانند هر داروی دیگری، این دارو نیز دارای عوارض جانبی و خطرات احتمالی است، به همین دلیل هرگز نباید بصورت خودسرانه مصرف شود.

داروهای ترک اعتیاد مربوط به سلامت روان (ضد افسردگی ها، تثبیت کننده های خلق و خو، محرک ها)

یکی از شایع ترین علائم ترک، اختلالات مربوط به سلامت روان مانند افسردگی و یا اختلالات اضطرابی است. همچنین ممکن است ابتدا شما دچار بیماری های سلامت روان بوده باشید و سپس درگیر اعتیاد شوید و یا اینکه دچار اختلالات همزمان باشید. در هر صورت اعتیاد و بیماری سلامت روان رابطه پیچیده ای با هم دارند، از اینرو  بسیار مهم است که افراد به مراکز ترک اعتیاد معتبر در تهران مراجعه کنند تا این اختلالات نیز درمان شود.

در ونک کلینیک، تیم متخصص سلامت روان داروهایی را برای درمان بیماران در این زمینه استفاده می‌کنند از جمله: داروهای ضد افسردگی (مانند سرترالین) برای اختلالات افسردگی، تثبیت کننده های خلقی برای اختلالات دوقطبی، داروهای ضد اضطراب (مانند بوسپیرون) برای اختلالات اضطرابی، و حتی برخی از محرک‌ها مانند Vyvanse برای اختلالات کمبود توجه.

 

داروهای ترک اعتیاد برای بهبود علائم ترک روانی

داروهای ترک اعتیاد برای بهبود علائم ترک روانی نیز استفاده می‌شوند.

بهترین قرص و داروی ترک اعتیاد کدام است؟

بسیار واضح است که  برای انواع اعتیاد نمی‌توان از یک داروی مشخص استفاده کرد. بنابراین عبارت بهترین قرص ترک اعتیاد چندان معنی دار نیست. انتخاب بهترین داروی ترک اعتیاد در حقیقت به نوع ماده مخدر مصرفی، میزان مصرف، شرایط جسمی و روحی بیمار بستگی دارد و پزشکان پس از ارزیابی های اولیه، آن را تجویز خواهند کرد. دوز تجویزی این دارو نیز به عوامل مذکور وابسته است.

مزایای استفاده از قرص ترک اعتیاد

استفاده از داروی ترک اعتیاد عبارت است از:

  1. بهبود علائم ترک اعتیاد
  2. روند اعتیاد آسان و ر احت
  3. کاهش خطرات اعتیاد

معایب و عوارض مصرف قرص ترک اعتیاد

هر داروی ترک اعتیاد، دارای عوارض مخصوص به خود است که در این بخش عوارض برخی از داروهای ترک اعتیاد را بررسی می‌کنیم:

 

عوارض مصرف قرص ترک اعتیاد

هر دارویی دارای عوارض است و قرص ترک اعتیاد نیز از این قاعده مستثنی نیست

عوارض مصرف داروی ترک اعتیاد متادون

  1. کما
  2. خواب الودگی شدید
  3. تنفس سطحی
  4. مردمک تنگ
  5. ضربان قلب تند

عوارض مصرف قرص ترک اعتیاد بوپرنورفین

  1. تنفس سطحی
  2. درد معده
  3. اختلالات تنفسی
  4. گیجی
  5. یرقان
  6. تورم صورت و…

عوارض مصرف مسکن قوی برای ترک اعتیاد و قرص های آرامبخش

  1. ضعف در سیستم عصبی
  2. عدم تعادل روانی
  3. افزایش غلظت خون
  4. گیجی
  5. شلی عضلات

عوارض مصرف داروی ترک اعتیاد دی سولفیرام

در صورت تداخل با الکل منجر به عوارض زیر می‌شود:

  1. مرگ
  2. فشار خون پایین
  3. درد قفسه سینه
  4. تنگی نفس

توجه: مصرف مداوم و بیش از حد برخی از داروهای ترک اعتیاد مانند قرص ب2 ، متادون و همچنین بنزودیازپین هایی آلپرازولام و کلونازپام می‌تواند شما را درگیر اعتیاد کند.

 

در این مطلب به بررسی داروی ترک اعتیاد پرداختیم. بطور کلی حالا می‌دانیم که اثرگذاری این رویکرد زمانی نشان داده می‌شود که از همراه با روان درمانی باشد. همچنین بسیار مهم است که برای استفاده از روش های ترک اعتیاد به مراکز معتبر مراجعه نمایید. در این راستا می‌توانید با مرکز ترک اعتیاد “ونک کلینیک” تماس گرفته و از خدمات درمانی برخوردار شوید. متخصصین ونک کلینیک ابتدا شرایط شما را ارزیابی نموده و متناسب با آن از بهترین قرص ترک اعتیاد و سایر روش های درمانی بهره می‌گیرند. بنابراین معطل نکنید! همین امروز برای ترک اعتیاد خود گام بردارید و با مشاورین ونک کلینیک تماس (88064379) بگیرید.

 

سوالات متداول درباره داروی ترک اعتیاد

خرید قرص ترک اعتیاد بهتر است یا شربت ترک اعتیاد؟

این به شما بستگی دارد، اگر بلعیدن قرص برایتان سخت است، از شربت ترک اعتیاد استفاده کنید و اگر مزه شربت را دوست ندارید از قرص ترک اعتیاد بهره بگیرید.

جدیدترین داروی ترک اعتیاد گیاهی چیست؟

کپسول ترک اعتیاد دتوکسین جدیدترین و پرطرفداترین داروی ترک اعتیاد گیاهی در ایران است.

داروی ترک اعتیاد تضمینی وجود دارد؟

بطور کل نمی‌توان یک داروی ترک اعتیاد تضمینی را برای تمامی مواد معرفی کرد. متخصصین پزشکی حاضر در ونک کلینیک، برای انتخاب داروی ترک اعتیاد مناسب، عواملی مانند ماده مورد نظر، شدت اعتیاد و علائم ترک بوجود آمده را درنظر گرفته و سپس دارو را تجویز خواهند کرد. توجه داشته باشید که روش دارودرمانی در کنار روان درمانی است که می‌تواند تضمین کننده ترک اعتیاد شما باشد. همچنین درمان اعتیاد به اراده فردی نیز وابسته است.

بهترین راه خرید داروی ترک اعتیاد تضمینی چیست؟

بطورکلی توزیع داروهای ترک اعتیاد در داروخانه ممنوع است و مصرف و خرید قرص ترک اعتیاد باید زیر نظر متخصصین مراکز ترک اعتیاد معتبر صورت گیرد. زیرا مصرف این نوع داروها باید با توجه به موقعیت افراد و پس از بررسی و تجویز تیم پزشکی باشد.

 

منبع: addictioncenter

 

 

فریبا فروزانفر

من فریبا هستم. ارشد مهندسی نساجی از پلی تکنیک دارم، اما از تولید محتوا سر درآوردم و عاشقش شدم! دنیای نوشتن برای من خیلی جذابه، چون میتونم با مباحث جدید آشنا بشم. دو ساله به صورت کاملا تخصصی تو حوزه اعتیاد و روانشناسی فعالیت دارم. پس اگه سوال یا ابهامی در مورد مطالب داری، تو قسمت نظرات برام بنویس یا با ما تماس بگیر تا از طریق مشاوره رایگان تلفنی مشکلت رو حل کنیم🌱

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

برای مشاوره رایگان کلیک کنید